• U bent ingelogd als:

Sportief dagboek

Geplaatst in Wedstrijdverslagen


De pijnlijke score in Woudenberg: 2 voor de thuisclub, 0 voor Geinoord (Foto Gerard van Vliet)

Bron: pen.nl/sportief dagboek 

Opnieuw een treurige dag voor de twee Nieuwegeinse zaterdagclubs. Zowel Geinoord als JSV verloren hun wedstrijd waardoor de positie op de ranglijst verslechterde. De Parkhout-bewoners zijn zelfs naar de (met Aalsmeer) gedeelde laatste plek gezakt en met de twee regionale thuiswedstrijden tegen Montfoort en JSV voor de boeg, wordt het tijd voor de formatie van Dick Kooijman om weer eens punten te gaan pakken.

Dat laatste geldt natuurlijk ook voor JSV dat eveneens drie keer op rij een nederlaag moest slikken. Thuis tegen Volendam kon de formatie van trainer Michael van den Berg weer geen potten breken, hoewel de ploeg op het bijveld van Galecop tot na rust de zaak nog goed kon bijbenen. Een 0-1-achterstand werd door Barry Zweserijnen weggewerkt maar na die gelijkmaker ging het snel bergafwaarts met de zwart-witten. 

Nadat doelman Pascal Florie eerst het onheil nog kon keren door een penalty te stoppen, ging Volendam daarna op weg naar de overwinning. Een tweede penalty van de gasten werd zelfs naast geschoten, maar uiteindelijk stond er toch 1-3 op het scorebord. ,,En dat was eigenlijk niet onverdiend. Volendam was deze middag de betere ploeg,’’ zo concludeerde de JSV-coach na afloop realistisch. Komende zaterdag staat het moeilijke uitduel tegen De Merino’s op het programma. 

En dan Geinoord dat steeds verder wegzakt op de ranglijst. In Woudenberg bleef het lang 0-0 maar daarna gaf het fysieke, opportunistische spel van de thuisclub de doorslag en werd doelman Jeremy Vrede twee keer kansloos gepasseerd.  Geinoord kon zich op sportpark De Grift vrijwel geen kans uitspelen, de weer herstelde  spits Dimitri Djollo werd geen moment gevaarlijk in stelling gebracht. 

Het lijkt vooral zaak om meer diepgang en snelheid in het spel te brengen want door onnodig veel breedtespel werd vrijwel nooit enige dreiging voor het doel van keeper Daan Schennink veroorzaak. Woudenberg had daarentegen aan twee, drie diepteballen genoeg om voor het heiligdom van Geinoord op te duiken. Het zal voor trainer Dick Kooijman een hele klus worden om weer wat zelfvertrouwen bij zijn jongens over te brengen, te beginnen met de komende thuiswedstrijd tegen Montfoort. 

Gelukkig wel goed nieuws uit het Vreeswijk kamp. Met liefst 6-3 werd zondagmiddag Haastrecht overklast via doelpunten van Timo Meerding (3x), Ramin Rezaaie, Nick van Rooijen en Luciano Pukjeti. De ploeg steeg door deze monsterscore naar de derde plaats op de ranglijst, komemnde zondag wacht de niet zo verre reis naar PVC in Utrecht.