• U bent ingelogd als:

Sportief dagboek

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Er is weer gevoetbald. En hoe. FC Utrecht tegen PSV kreeg een hoge amusementswaarde bij de start van het nieuwe voetbalseizoen omdat de thuisclub er in slaagde om er een echte wedstrijd van te maken. Was vooraf gevreesd dat de Eindhovense landskampioen enkele maatjes te groot zou zijn voor de formatie van Erik ten Hag, bleek aanvankelijk het tegendeel bleek het geval. 

Zeker in de eerste helft toen doelman Jeroen Zoet na de doeltreffende kopbal van Sebastien Haller nog enkele keren ontsnapte waarbij een score van 2-0 zeker tot de mogelijkheden had behoord. FC Utrecht speelde in die fase gedurfd en vooral goed voetbal waarop PSV nauwelijks een antwoord had. Collega Robbin Ruiter was voor rust geen moment in de problemen geweest. 

Mijn collega op Vak P zei ver voor de rust dat ‘wat hem betreft scheidsrechter  Bas Nijhuis (voortreffelijk op dreef) had mogen affluiten’. Misschien had mijn buurman toen al een slecht voorgevoel voor de tweede helft omdat de jonge FC-ploeg al heel veel krachten had verbruikt. En die sombere prognose kwam uit, PSV was in de tweede helft de bovenliggende partij, zonder tot veel uitgespeelde kansen te komen.. 

Uiteindelijk resulteerde overwicht toch in twee Eindhovense treffers die letterlijk uit de lucht kwamen vallen (schoten van afstand) waarbij Robbin Ruiter beide keren niet helemaal vrijuit leek te gaan. In blessuretijd was Sebastien Haller dicht bij de gelijkmaker maar zijn gesmoorde inzet caramboleerde net niet langs Jeroen Zoet zodat een verdiend en zwaarbevochten 2-2 niet op het scorebord kwam. 

Opvallend was dat stadion Galgenwaard lang niet uitverkocht was voor deze topper, die toch heel wat beloofde als seizoenstart. Wel zijn ruim 10.000 seizoenkaarten  verkocht maar in ons Vak P waren akelig veel lege plaatsen. Misschien trekt het vertoonde spel tegen PSV twijfelaars alsnog over de streep. De matige oefencampagne van FC Utrecht heeft darbij mogelijk ook nog een rol gespeeld. 

Komende vrijdag staat voor de FC de altijd lastige uitwedstrijd tegen Heerenveen op het programma. Op dezelfde vrijdagavond start (om 19 uur) aan de Koningsweg in Utrecht het traditionele Zilveren Domtoernooi, met deelname van Desto, VVJ, DHSC, UVV en twee  standaardteams van de organiserende vereniging VSC. Zondagmiddag is om 14 uur de finale al afsluiting van dit jaarlijkse evenement dat al in de dertiger jaren werd afgewerkt. Voor volgers van het amateurvoetbal altijd een gezellige reunie. Ze kunnen komende zaterdag ook terecht bij de finale van het Ad van Rooijen Thorbecketoernooi.