• U bent ingelogd als:

Sportief dagboek

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De basis elf van afgelopen zaterdag 

Nog zeven nachtjes slapen en de bal gaat weer rollen in Galgenwaard voor FC Utrecht – PSV. Morgen is het 1 augustus en dat is de maand dat de voetballiefhebbers weer aan hun trekken komen, na een niet zo lange zomerpauze vanwege de EK in Frankrijk. Eerst  gaan we de profs in de betaalde sector bekijken, daarna komen de amateurs weer in actie, te beginnen met het bekerprogramma en begin september gaat het om de competitiepunten. 

Zelfs heb ik tot nu toe pas een wedstrijdje gezien, Geinoord tegen Jong FC Utrecht en daarna ben ik niet op de velden te signaleren geweest. Oefenwedstrijden laat ik veelal aan me voorbij gaan en gelet op de verslagen in de media heb ik tot nu toe weinig gemist. Veelal plichtmatige vertoningen waarbij tal van spelers werden getest en opstellingen werden uitgeprobeerd. 

Wat FC Utrecht betreft zijn de verwachtingen tot nu toe niet al te hoopvol. Zaterdag een weinig bemoedigende vertoning in Berlijn, daarvoor ook al geen uitschieters tegen Borussia MG 2, Spakenburg, Lierse SK en Espanyol. Mijn buurman in Vak P was bij die oefenwedstrijd aandachtig toeschouwer en hij sprak van een ‘slaapverwekkend partijtje waarin vrijwel niets te genieten viel.’’ Hij vond het onbegrijpelijk dat op de site van FC Utrecht melding werd gemaakt van ‘een attractieve oefenpartij’. 

We moeten ons maar vasthouden aan het optimisme van Erik ten Hag die onlangs beweerde in de regionale krant dat ‘de ploeg verder was dan in de voorbereiding een jaar geleden.’’ Maar dezelfde oefenmeester sprak zaterdag na het 3-0-verlies in Berlijn dat zijn ploeg in de tweede helft ‘ver onder de ondergrens had gepresteerd’ den daardoor in korte tijd naar een kansloze nederlaag was gespeeld. 

Wat moeten we komende zaterdag verwachten? Misschien geen vol stadion, al zijn er intussen ruim 9000 seizoenkaarten  aan de man gebracht. Die van mij moet nog over de post komen maar ik heb goede hoop dat ik tegen PSV op de vertrouwde legale wijze kan binnenkomen. De Eindhovense ploeg heeft met uitzondering van de 2-1 tegen stadgenoot Eindhoven klinkende resultaten geboekt in de oefencampagne. Maar is de uitdrukking niet: ,,Resultaten uit het verleden tellen niet voor de toekomst,’’ En wat nog veelzeggende is: ,,Na een slechte generale volgt vaak een goede uitvoering…’’