• U bent ingelogd als:

Sportief dagboek (5)

Geplaatst in Wedstrijdverslagen


Bron: pen.nl/dagboek

Nog een weekje geduld, dan gaat de competitie weer van start. Het rad van avontuur betrof tot nu toe uitsluitend beker- en oefenvoetbal waarbij voor JSV zelfs een hoofdprijs op het programma stond. Jammer genoeg lukte het de formatie van Michael van de Berg niet om tot het grote KNVB-toernooi door te dringen maar de Nieuwegeinse formatie kan met opgeheven hoofd het strijdperk verlaten. Voor JSV staat nog een resterend bekerduel tegen Sportlust op het programma om bij de eerste twee te eindigen, daarna volgt de competitie-opening uit tegen VVZ ’49 in Soest. 

Geinoord bracht het erg minder hoopgevend dan JSV van af, door alle drie de bekerduels te verliezen tegen achtereenvolgens SVL, Nieuw Utrecht en VVIJ. Toch toonde trainer Rudy Jansen zich niet al te pessimistisch over het geleverde veldspel, zodat de komende competitiestart tegen WNC door hem niet al te somber tegemoet wordt gezien. Als arbiter Martijn Gerns uit Wilnis  zaterdagmiddag het beginsignaal geeft, moet blijken of Geinoord zich een waardig eerste klasser zal kunnen tonen. 

Zelf was ik zaterdagmiddag in Galgenwaard te gast bij FC Utrecht – FC Groningen. Ik had het geluk dat mijn vriend ras-Geinoorder Cherry Plantinga verhinderd was, zodat ik zijn twee vaste seizoenkaarten in Vak P kon benutten. Bij deze gelegenheid nam ik mijn kleinzoon Guus (9) en diens neefje Jan (10) mee naar het stadion, zodat zij ook eens van dichtbij een mooie wedstrijd in het betaald voetbal konden zien. 

Het was erg leuk om deze twee ‘jonkies’ op de tribune te zien witten naast de oudste bezoekster in Galgenwaard, namelijk Joke Slijper van het Broederplein in Zeist die komende vrijdag negentig jaar wordt en al vijftien jaar een seizoenkaart heeft. Jong en oud genoten volop van het voetbalgebeuren want FC Utrecht leverde een goede prestatie af tegen FC Groningen. We dansten twee keer mee met de muziek bij de FC-goals en wensten na afloop onze lieftallige supportster een fijne 90-ste verjaardag toe.

Het was een bijzondere avond, waard om mijn sportieve dagboek mee af te sluiten.

Door: Hans van Echtelt