• U bent ingelogd als:

Sportief dagboek

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 Dimitri Djollo scoort de 2-1 tegen Jong FC Utrecht dat uiteindelijk in Nieuwegein met 2-8 zal winnen (foto Gerard van Vliet-Geinoord). 

Het was gezellig toeven op  Parkhout waar Geinoord als gastheer fungeerde van Jong FC Utrecht. Niet alleen omdat het de openingswedstrijd was van de zaterdagclub uit Nieuwegein maar ook omdat het oefenduel veel publiek trok. De vele toeschouwers zagen bovendien tien doelpunten, de een nog fraaier dan de andere. En dat Geinoord vlak na rust zelf op voorsprong kwam via een treffer (2-1) van de teruggekeerde ‘nieuweling’ Dimitri Djollo, maakte de sensatie bijna compleet. 

Bijna want daarna nam Jong Utrecht de regie stevig in handen en  scoorde liefst zeven keer op rij om uiteindelijk met 8-2 te winnen via drie treffers van de gevaarlijke spits Nick Venema (waarschijnlijk de toekomstige opvolger van Sebastien Haller), Sylla Sow, Maarten Peijenburg, Ryan El Azram, Hamza Boukhari en Rodney Sneijer. De laatste is een broer van Wesley door wiens financiele impuls Geinoord-topscorer Vincent Griffioen(vorig seizoen 17 goals in 18 duels!) naar DHSC is vertrokken. 

Vincent was derhalve alleen als toeschouwer aanwezig op ‘zijn’ sportpark en vertelde dat hij erg veel zin heeft in zijn Utrechtse avontuur. ,,Ik heb een mooie tijd gehad bij Geinoord maar was toe aan een nieuwe uitdaging. Het ligt in de bedoeling dat ik over een jaar met DHSC tegen Geinoord zal spelen, want we willen zeker met de nieuwe spelersgroep promoveren.’’ Ook doelman Niels Renes stapte over naar de Utrechtse tweedeklasser evenals Jakko Kortenoever die onlangs een ernstige enkelblessure opliep en jammer genoeg voor hem voorlopig niet in actie kan komen voor DHSC. 

Terug naar de wedstrijd van zaterdag waarin Dick Kooijman als coach van Geinoord zijn debuut maakte. Over het eerste uur kon de nieuwe trainer tevreden zijn, daarna zakte de ploeg ver weg wegens de conditionele en fysieke problemen tegen een opponent die al veel verder is in de trainingsopbouw. Evenals in de oefenwedstrijd tegen Benschop twee dagen eerder sloeg Jong FC Utrecht ook nu in het laatste half uur van de wedstrijd meedogenloos toe. ,,Maar ik heb vanmiddag ook veel goede dingen van mijn jongens gezien waarmee we in de toekomst zeker aan de slag kunnen,’’ aldus Kooijman. 

De selectie van Geinoord krijgt  nu twee weken rust om daarna met de bekerduels te beginnen tegen Nieuw Utrecht, De Meern (zaterdag) en Brederodes terwijl de nieuwe club van Vincent Griffioen en Niels Renes bekert tegen Elinkwijk, VVIJ en plaatsgenoot JSV.

Dick Kooijman , de nieuwe trainer van Geinoord, tijdens het duel tegen Jong FC Utrecht, in gesprek met twee spelers (foto Gerard van Vliet-Geinoord).