• U bent ingelogd als:

Sportief dagboek

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Bron: pen.nl/dagboek

Een prima weekeinde voor JSV, een offday voor Geinoord. Zo is kortweg het gevoel te verwoorden bij de supporters van beide Nieuwegeinse club. De 3-0 van Geinoord bij staartclub WNC mag als dubbel verlies gelden, omdat ook nog eens clubtopscorer Vincent Griffioen al snel moest uitvallen met een liesblessure en de rest van het seizoen uitgeschakeld lijkt. Ook Chanan Brandsma moest zich laten vervangen met een knieblessure zodat de formatie van Frans Schuitemaker kansloos met 3-0 verloor in Waardenburg en daardoor de opmars naar de vierde plek zag mislukken. 

Dat was nu precies wat collega Michael van den Berg beoogde met ‘zijn’ JSV. Na de eclatante zege (0-3) van vorige week bij koploper Sliedrecht werd nu nipt en ook moeizaam met 3-2 van veel lager ingeschatte VVZ ’49 gewonnen. Drie belangrijke punten toch in de race naar de nacompetitie waarin nog twee hobbels te nemen zijn: uit tegen het al gedegradeerde GDC in Eethen en daarna thuis tegen medekoploper DFS dat dan mogelijk al is uitgeschakeld voor de titel.  

Het werd, zoals gezegd, op sportpark Galecop zaterdagmiddag een moeizame bevalling voor de thuisclub dat via Barry Zwezerijnen al snel op voorsprong kwam. Maar vlak voor rust zetten de bezoekers uit Soest het scoreverloop in korte tijd naar hun hand zodat met 1-2 gerust werd. JSV kwam in de 65e minuut toch weer gelijk, weer via Barry Zwezerijnen en twee minuten voor tijd knalde aanvoerder Ricardo Bakker de bal in de kruising. Een winnende treffer die wel eens mooie gevolgen kan gaan hebben voor JSV, dat zaterdag Rowan Mankers, de broers Daan en Michiel van der Valk,  en Ferdi Vrede niet kon opstellen vanwege uiteenlopende omstandigheden. 

De spanning in de kopgroep is te snijden in de eerste klasse A, waarin nog twee duels op het programma staan. Geinoord lijkt na een mooie serie overwinning mogelijk af te haken, nu de ploeg de laatste twee duels aanvallend nogal gehandicapt zal zijn. JSV mag op meer hopen, zelfs een derde plek is nog mogelijk. Maar de Nieuwegeindse ploeg is afhankelijk van de concurrentie en zal zelf de optimale winst uit de resterende twee duels moeten halen. ,,Maar daar gaan we voor, ook al hebben we niet alles meer in eigen hand,’’ zegt trainer Michael van den Berg strijdlustig.  

Intussen is het op de ranglijst stuivertje wisselen tussen beide Nieuwegeinse rivalen. JSV staat nu weer een puntje boven Geinoord en het zal afwachten zijn of dat zo blijft. Voor mezelf deed zich nog een aparte ontwikkeling voor in dit sportieve weekeinde. Mijn oude club SVL is formeel vrijwel gedegradeerd en zal dus komend seizoen weer in de eerste klasse te bewonderen zijn: tegen Geinoord en JSV….? Of komt een van beide clubs toch nog in de nacompetitie terecht, alles is mogelijk!