• U bent ingelogd als:

Sportief dagboek

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Geinoord kon de laatste twee duels liefst negen keer juichen: 0-4 bij VVZ en zaterdag 5-0 tegen Roda Boys. De ploeg is nu vrijwel veilig. (Foto: Gerard van Vliet)

Bron: pen.nl / Sportief dagboek 

Foto’s : Gerard van Schaik

Het was een zonnige zaterdag voor de voetballiefhebbers uit Nieuwegein. JSV won de cruciale streekderby bij Montfoort met 1-2 via twee treffers van Barry Zwezerijnen terwijl Geinoord zich vrijwel in veiligheid stelde door staartploeg Roda Boys met een 5-0-nederlaag naar de Bommelerwaard terug te sturen. Vincent Griffioen scoorde twee keer (zie foto), de andere treffers kwamen op naam van Mike Maas, Dyon Siebelink (penalty) en Robert Maat. 

Zowel; JSV als Geinoord hebben nu een weekje rust voor competitieverplichtingen voordat koploper Sliedrecht over veertien dagen naar Sportpark Galecop komt. Geinoord fungeert dan als gastheer van de Merino’s maar beide Nieuwegeinse zaterdagclubs kunnen redelijk ontspannen het slot van het seizoen tegemoet treden.  

,,Ik ben blij dat we na drie onnodige nederlagen weer eens gewonnen hebben,’’ zo concludeerde een opgeluchte JSV-coach Michael van den Berg na het duel in Montfoort. De zwart-witten kwamen alleen in de slotfase nog even in de problemen toen de thuisclub de aansluitingstreffer maakte. Scheidsrechter Roelof Luinge telde rijkelijk blessuretijd bij maar die extra periode bleek niet toereikend voor Montfoort om nog een puntje aan het duel over te houden waardoor de ploeg van interim-coach Jan Willem van Ede onder de degradatiestreep is beland.  

Bij Geinoord liep het zaterdag van een leien dakje. Vincent Griffioen was weer terug na zijn schorsing en gaf binnen enkele minuten zijn visitekaartje af door in een scrimmage zijn voet doeltreffend achter de bal te zetten. De mooiste aanval van de wedstrijd ging vooraf aan de 2-0: een mooie loopactie van Dyon Siebelink, een fraaie steekbal op Griffioen en een steenharde voorzet die werd binnengelopen door Mike Maas. Na rust in Geinoord geen moment meer in de problemen geweest en kon comfortabel uitlopen naar 5-0. 

Na afloop had ik nog even contact met enkele leiders van Roda Boys en we haalden herinneringen op aan een eerder confrontatie tussen beide ploegen, met de titel als inzet. Het is al weer vijftien jaar geleden, maar Geinoord verloor het topduel en spelmaker Dennis Groenendijk die met rood werd geconfronteerd door scheidsrechter Van de Ketterij. Intussen hebben beide ploegen een stapje teruggedaan en voor Roda Boys dreigt zelfs rechtstreekse degradatie naar de tweede klasse. 

Maar dat is voltooid verleden tijd, JSV en Geinoord lijken zeker van klassebehoud, zodat de Nieuwegeinse derby ook voor volgend seizoen weer gegarandeerd lijkt. ,,En dat is een goede zaak,’’ zo formuleert Michael van den Berg die intussen heeft bijgetekend. Bij Geinoord maakt Frans Schuitemaker plaats voor Dick Kooijman die sinds deze overwinning weet dat hij komend seizoen in ieder geval een eerste klasser onder zijn hoede krijgt.