• U bent ingelogd als:

Sportief dagboek

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Robert Maat wordt omarmd door zijn teamgenoten na de openingstreffer van Geinoord bij VVZ. (Foto Gerard van Vliet-Geinoord)

(bron: Pen.nl/Dagboek) 

Het was een zonovergoten weekeinde maar niet voor alle clubs. Zo verspeelde JSV tegen laagvlieger WNC drie punten waardoor de kansen op de nacompetitie een geduchte deuk kregen. Geinoord verraste vriend en vijand door in Soest met liefst 0-4 te winnen. En dan te bedenken dat de Nieuwegeinse formatie tegen VVZ topscorer Vincent Griffioen miste wegens een schorsing. 

Zijn rol werd dit keer overgenomen door Robert Maat en Mike Maas die beiden twee keer scoorden in een wedstrijd waarin VVZ lange tijd met tien man speelde omdat scheidsrechter Jansen een rode kaart uitdeelde aan de verdediger van de thuisclub die de doorgebroken Robert Maat onderuit schoffelde na een doorbraak. Geinoord ging daarna efficient met de kansen om en kan zich zelfs definitief in veiligheid spelen als komende zaterdag van Roda Boys wordt gewonnen. 

Dat geldt niet voor het povere VVZ dat zaterdag geen enkele dreiging kon veroorzaken in offensief opzicht. De enige die doelman Niels Renes kon passeren, was pupil Tahs Oztoprak die bij de aftrap vrijuit mocht opstomen naar het Geinoord-doel. Tegenvaller voor de bezoekers was de ogenschijnlijk zware blessure die verdediger Colin van Hoogdalem opliep, hij is mogelijk enige tijd uitgeschakeld. 

Volgens mijn correspondent Rinus was JSV-WNC een vervelende pot, met veel irritatie over en weer hetgeen voor rust resulteerde in gele kaarten voor Michel van der Valk en Souylian, na een lichte overtreding. Ook het inbrengen van Bjorn van der Horsrt en Jonathan Mehres bracht in de tweede helft geen ommekeer en de wedstrijd leek zich naar een doelpuntloos gelijkspel te slepen na een gemist kans voor Kronemann. Totdat WNC’er Jeffrey Weideman een afgeslagen aanval voor zijn voeten kreeg, die zich niet bedacht en onhoudbaar de winnende treffer binnenschoot. Komende zaterdag wacht een cruciale streekderby tegen Montfoort dat eveneens een heel slechte serie achter de rug heeft onder leiding van ‘interim’ Jan Willem van Ede. 

Zelf heb ik dit mooie weekeinde in Drenthe doorgebracht om de verjaardag van mijn zwager te vieren. Daardoor kon ik JSV noch Geinoord in actie zien, omdat ik zaterdag al vroeg was vertrokken. Nog wel even mijn kleinzoon met 5-4a van Jonathan zien winnen in een spectaculaire wedstrijd. Ook kon ik zondagmiddag na terugkeer nog een kwartiertje meepikken in mijn woonplaats, waar de bekende opiniepeiler Maurice de Hond als scheidsrechter fungeerde. Dat is de tweede keer dit seizoen dat ik een ex-arbiter uit de eredivisie in actie zag. Na Geinoord-Breukelen met Roelof Luinge nu nog even gezellig nagepraat met deze voormalige betaald voetbal-scheidsrechter. 

 

De enige treffer bij JSV-WNC wordt hier gemaakt door Jeffrey Weidema, doelman Pascal Florie is kansloos. (foto-WNC).