• U bent ingelogd als:

Sportief dagboek (4)

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Geinoord-doelman Jeremy Vrede moet met een pink uit de kom het veld verlaten in de uitwedstrijd tegen Roda. (foto Gerard van Vliet)

 

bron pen.nl/sport

 

Een mooie dag voor de Nieuwegeinse zaterdagclubs Geinoord en JSV, terwijl Vreeswijk zondag een verdienstelijk gelijkspel boekte bij ESTO. . Beide zaterdagteams wonnen overigens met precies dezelfde cijfers (1-2) hun uitwedstrijd tegen Roda en VVZ. Ook voor de voormalige topscorer van JSV, Patrick Heesakkers was het een feestelijke middag. Hij scoorde de uiterst belangrijke gelijkmaker voor zijn club GVVV tegen Lienden.  Patrick deed dat bij zijn eerste actie als invaller, een doeltreffende kopbal waarna de Veenendaalse formatie alsnog de winnende treffer forceerde, en ook al met 1-2 won.

 

Minder fortuinlijk verliep deze zaterdag voor Geinoord-doelman Jeremy Vrede wiens pink vlak voor het rustsignaal van scheidsrechter Knetsch uit Bussum uit de kom schoot bij een mooie redding. Hij moest naar het ziekenhuis om het lichaamsdeel weer recht te zetten. Zijn vervanger Gino de Ridder deed wat van hem verwacht werd, en pas in blessuretijd moest hij een tegengoal incasseren.

 

Op dat moment leidde Geinoord al met 0-2 via treffers van spits Dimitri Djollo, die eerst een gave voorzet van Daniel Makkee binnenkopte. En vervolgens was het weer raak via deze speler die een behendige actie van Nourdin el Harmazie doeltreffend afrondde. De stand bleef lang op het scorebord hoewel de thuisclub na rust eneriek aanzette. ,,Maar we bleven collectief goed overeind in die slijtageslag,’’ vond coach Dick Kooijman na afloop.

 

En dan JSV dat zich verzekerde van een gedeelde koppositie met Zuidvogels en AFC door in Soest de baas te blijven over VVZ, de vroegere club van Michael van den Berg. ,,Een regelmatige overwinning waarbij we vrijwel steeds de regie over het gebeuren hadden en de beste kansen kregen,’’ zo verwoordde de JSV-trainer het wedstrijdverloop. Twee treffers van Wesley Vaes leverden de drie punter op waarbij VVZ niet verder kwam dan een tegengoal en een knal op de paal naast doelman Pascal Florie.

 

Geinoord ontvangt komende zaterdag De Merino’s dat tot een van de titelkandidaten behoort maar afgelopen zaterdag lelijk werd afgetroefd door Zuidvogels en met maar liefst 5-0 verloor in Huizen. JSV is gast van FC Aalsmeer dat zaterdag met 1-0 bij Woudenberg verloor en evenals De Merino’s belust zal zijn op sportieve revanche.  Het zou mooi zijn wanneer beide Nieuwegeinse vertegenwoordigers in het komend weekend net zo succesvol uit de bus kunnen komen als dit keer het geval was!

 

 Dimitri Djollo, de 28-jarige spits van Geinoord, was met twee goals matchwinnaar tegen Roda. Hier heeft hij zojuist de openingstreffer binnengekopt. (foto Gerard van Vliet)

 

 door : Hans van Echtelt