• U bent ingelogd als:

Sportief dagboek

Geplaatst in WedstrijdverslagenGeinoord-doelman Niels Renes strekt zich vergeefs naar de vrije trap van Joey Kooij van Woudenberg die hier de winnende treffer op zijn naam brengt (foto-SV Woudenberg)

(Bron: pen.nl/Dagboek)

Foto: WoZoPro fotografie 

De derby tussen Geinoord en JSV die komende zaterdag om vijf uur (!) op Parkhout op het programma staat, werpt zijn schaduw al vooruit. In het geval van Geinoord een donkere schaduw omdat uit de laatste drie duels slechts een puntje gehaald werd. De ‘degradatiezone’ is nu akelig dicht genaderd voor de ploeg van Frans Schuitemaker die zijn formatide met 1-0 zag verliezen in het cruciale duel tegen mederivaal om de onderste plaatsen, Woudenberg. 

Ook voor JSV geen succes in de regionale topper tegen Breukelen, want er werd met 2-3 verloren op Galecop ondanks het feit dat de ploeg via Sergio Anaya Pena en invallr Daniel Makkee tot twee keer een voorsprong wist te nemen. Voor de ploeg van Michael van den Berg gelden de degradatiezorgen beduidend minder dan die voor Geinoord. Maar er zal komende zaterdag vooral Nieuwegeinse prestige op het spel staan, de eerste ontmoeting op Galecop eindigde destijds onbeslist (2-2). 

In Woudenberg bleek opnieuw het schrikbaren tekort aan schotvaardigheid van Geinoord in deze fase van de competitie. In de laatste drie wedstrijden werd slechts een keer gescoord (zelfs een penalty werd gemikst) en dat moet de technische leiding de nodige zorgen baren. Ook Woudenberg heeft geen sterk elftal maar wist toch de zege naar zich toe te trekken. Dat gebeurde op een uiterst merkwaardige manier.  

Een mislukte verdedigende actie van aanvoerder Jan Maarten van Dijk werd door de 22-jarige scheidsrechter uitgelegd als een terugspeelbal. De indirecte vrije trap die een kwartier voor tijd aan de thuisclub werd toegekend, werd door Joey Kooij in het doel langs doelman Niels Renes gewerkt en die 1-0-achterstand is een machteloos Geinoord niet meer te boven gekomen. Dat belooft niet veel goed voor de prestigestrijd tegen buurman JSV maar misschien komen er andere krachten boven in de derby, zoals ook in de uitwedstrijd is gebleken.