• U bent ingelogd als:

Sportief dagboek

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Robert Maat legt de bal klaar voor de strafschop van Geinoord tegen Sliedrecht maar de vijandelijke doelman zou de bal stoppen. (foto Gerard van Vliet-Geinoord) 

Bron; pen.nl/dagboek

 

Omdat ik zaterdag mijn (uitgesteld) verjaardagsfeest vierde met liefst vijf kleinkinderen om me heen, heb ik het voetbal van Geinoord en JSV letterlijk op afstand moeten volgen. Daardoor is me de teleurstelling bespaard gebleven van het onnodige puntverlies dat beide ploegen hebben geleden. Op Parkhout bleek koploper Sliedrecht vlak voor tijd de niet verdiende volle winst te pakken, terwijl JSV in Aalst niet in staat bleek revanche te nemen voor de thuisnederlaag tegen Roda Boys: het bleef 2-2 in de Bommelerwaard. 

Zoals gezegd: op Parkhout was Geinoord dicht bij een stunt tegen de (gedeelde) koploper want de ploeg van Frans Schuitemaker mocht zelfs van elf meter aanleggen bij de stand 0-0 omdat de goed leidende scheidsrechter Louis Wagner uit Den Haag een strafschop toekende. Helaas ontbrak de vaste en altijd secure penaltynemer Niels Maat zodat broer Robert dit keer het buitenkansje moest verzilveren: de doelman van Sliedrecht had geen moeite om de niet al te hard ingeschoten strafschop te keren. 

Die mentale tik kwam extra hard aan omdat de gasten vier minuten voor tijd na een snelle uitbrak achter doelman Niels Renes werkten en daarmee de koppositie overnamen van DFS dat verrassend onderuit ging in Breukelen. Voor Geinoord is de komende uitwedstrijd tegen Woudenberg extra cruciaal geworden, deze ploeg is immers een directe concurrent in  de strijd om de vierde nacompetitie degradatieplek. Dan zal Colin van Hoogdalem ontbreken omdat hij een gele kaart opliep tegen Sliedrecht maar spits Vincent Griffioen zal dan weer van de partij zijn. 

En dan JSV dat na een goede oefenwedstrijd tegen Gouda waarbij enkele spelers werden gespaard wegens lichte blessures, vol optimisme naar staartclub Roda Boys ging. De formatie van Michael van den Berg had goede zaken kunnen doen maar bleef op 2-2 steken. Ondanks het feit dat JSV binnen een kwartier op 0-1 kwam via een eigen goal van Roda , kon de ploeg deze score niet uitbouwen op een bijna onbespeelbaar soppig veld.. Integendeel, Roda Boys kwam via Frans van den Steenhoven op 1-1 door de bal over de ver voor zijn doel staande Pascal Florie te transporteren.  

En na rust werd het zelfs 2-1 door Bart Goesen maar JSV kwam snel weer gelijk via Johnny Merez. Achteraf was de trainer van Roda niet eens tevreden met de 2-2. ,,Er had voor ons meer ingezeten maar ook JSV had kunnen winnen in de slotfase.’’ Collega Michael van den Berg: ,,Maar de 2-2 is wel; terecht, zij hadden ook nog een keer kunnen scoren.’’ JSV heeft nu de duels tegen Breukelen thuis en Geinoord (uit) in het vooruitzicht. 

Mijn verjaardagsfeest eindigde niet helemaal in mineur omdat FC Utrecht zaterdagavond stuntte door met liefst 0-4 bij Heerenveen te winnen. Samen met mijn zoon uit Groningen die niet zo vaak op bezoek is vanwege de afstand, hebben we een extra glaasje Jagermeister gedronken om de derde plek waarop FC Utrecht zaterdagavond om elf uur stond, te vieren. En met dat glaasje spoelde ik meteen de teleurstellende uitslagen van Geinoord en JSV op deze zaterdagmiddag weg…. 

Vlak voor tijd moet doelman Niels Renes zich gewonnen geven tegen koploper Sliedrecht, waardoor met 0-1 word verloren op Parkhout (Foto Gerard van Vliet-Geinoord)