• U bent ingelogd als:

Sportief dagboek

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Dit is het doelpunt dat Geinoord de nederlaag en koploper DFS de periodetitel bezorgde in Opheusden. Doelman Niels Renes heeft de bal losgelaten en Lucien Dors kan profiteren en de winnende 2-1 scoren.

Bron: Pen.nl Sportief dagboek 

Foto’s: Gerard van Vliet

Het was een winderige en regenachtige zaterdag die ik mocht doorbrengen op Sportpark Galecop. Het ging om de strijd tussen JSV en De Merino’s, twee ploegen die destijds in de uitwedstrijd doelpuntloos tegen elkaar speelden. Ook nu stond na negentig minuten dezelfde 0-0-stand op het scorebord, een duidelijk bewijs dat beide ploegen volkomen met elkaar in evenwicht waren. Op de tribune zat ik dit keer naast kenners als voormalige topscorer Ad Epping en oud-trainer Gerard Veldhuizen  die het snel met mij eens waren dat er deze middag moeilijk gescoord zou gaan worden. 

Trainer Michael van den Berg had in de voorbeschouwing ook al te kennen gegeven dat er nu weer sprake zou zijn van een gelijkwaaardige strijd.  Dat klopte precies. ,,Over beide wedstrijden genomen vond ik het gelijkspel ook nu weer terecht, al hebben wij in de tweede helft paal en lat geraakt en een open kans gemist. Daar staat tegenover dat zij vlak na rust ook twee mooie mogelijkheden om zeep hebben gebracht zodat we in dat opzicht ook weer gelijke tred hebben gehouden, ‘’ aldus de oefenmeester van JSV die zijn routinier Michel van der Valk vier tot zes wedstrijden zal moeten missen vanwege een achillespeesblessure. Michel zal dus ook in de derby tegen zijn oude club Geinoord op 19 maart vrijwel zeker verstek moeten laten gaan. 

Over Geinoord gesproken, de met enige vrees tegemoet geziene uitwedstrijd tegen de onaantastbaar lijkende koploper DFS leverde een uiterst eervolle 2-1-nederlaag op. Destijds werd op eigen veld met liefst 0-7 verloren, het was op Parkhout de eerste wedstrijd voor de nieuwe trainer Frans Schuitemaker. In Opheusden was het dit keer een totaal ander verhaal. Op de tribune van JSV hoorde ik via buurman Wim Schupp dat het al snel 1-0 was geworden voor DFS via Elvin Hardeveld maar dat Geinoord daarna orde op zaken stelde: 1-1. Die gelijkmaker was van Mick Brookman, na een goede combinatie met Shariff en Vincent Griffioen. 

Aardig windje bij DFS

In de tweede helft zou Geinoord volgens onze waarnemer in Opheusden zelfs de meest dreigende ploeg worden, maar DFS ging er uiteindelijk toch met de volle buit vandoor door een ongelukkig moment  van doelman Niels Renes, die de bal losliet waarna Lucien Dors simpelweg voor 2-1 kon zorgen. Ondanks een fel slotoffensief van Geinoord bleef die score op het bord staan, een eervolle uitslag die volop perspectief biedt voor de komende cruciale inhaalwedstrijd tegen GDC. Daarna volgt de thuiswedstrijd tegen Sliedrecht terwijl JSV over twee weken op bezoek gaat bij staartploeg Roda Boys/Bommelerwaard.

Hans van Echtelt