• U bent ingelogd als:

Sportief dagboek (3)

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Uit deze scrimmage voor het doel van Nieuw Utrecht scoorde Geinoord de 2-1, foto Gerard van Vliet.

 

Bron: pen.nl/Sportief dagboek

 

Het was een mooiere zaterdag voor de supporters van Geinoord dan voor die van JSV. Op Parkhout kwalificeerden de rood-witten zich voor de volgende bekerronde door met 4-1 van Nieuw Utrecht te winnen. Maar de bewoners van Galecop gingen in Woerden na een verdienstelijke eerste helft toch met liefst 5-0 ten onder tegen Sportlust en zijn dus uitgebekerd. Komende zaterdag wacht voor JSV een nieuwe sportieve kans, het eerste competitieduel uit tegen TOV.

 

Op een regenachtig Parkhout was het wel goed toeven voor Geinoord dat aan een gelijkspel genoeg had om verder te bekeren. Zover liet de formatie van trainer David Toxopeus het niet komen want na een 1-0-ruststand (goal van Robert Maat uit een vrije trap) werd na rust orde op zaken gesteld, maar pas nadat de gasten via een penalty op 1-1 waren gekomen. Roland Truggelaar zorgde voor de 2-1, Dean Brookman tekende voor 3-1 na goed voorbereidend werk van Timo Meerding.

 

Daarna zorgden de weer teruggekeerde  Jan Maarten van Dijk voor nog meer solide defensieve weerbaarheid en konden de gasten uit Utrecht helemaal geen vuist meer maken.  De sterk ingevallen Meerding stond ook aan de basis van de 4-1, want zijn doorbraak werd onreglementair gestuit zodat Niels Maat kon doen waar hij goed in is: het benutten van een penalty.  Ook minder goed nieuws uit het Geinoord-kamp: de spierblessure die de topscorer van vorig seizoen Dimitri Djollo tijdens de training opliep, hij is een aantal weken niet inzetbaar.

 

JSV verloor in Woerden met 5-0 van Sportlust dat zich opmaakt om de sprong naar de hoofdklasse weer te maken. Tot aan de rust hielde Juphase formatie goed stand maar vlak voor de thee maakte de thuisclub toch nog 1-0. In het begin van de tweede helft kon bijna de gelijkmaker begroet worden maar daarna werd JSV naar een grote nederlaag gespeeld. Toch zag trainer Jan Gaasbeek toch nog wel voldoende aanknopingspunten om het duel tegen TOV in Baarn komende zaterdag met vertrouwen tegemoet te zien.