• U bent ingelogd als:

Sportief dagboek

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Geinoord juicht wanneer Mick Brookman de enige treffer voor zijn rekening heeft genomen, hij is hier middelpunt van de feestvreugde. (foto gerard van Vliet)

Bron: pen.nl/Dagboek

Geinoord heeft de eerste horde richting behoud van het eerste klasseerschap met bloed, zweet en tranen genomen. De 1-0-zege op tweedeklasser Pelikaan werd op karakter afgedwongen, met een fraaie winnende achterwaartse kopbal van Mick Brookman op aangeven van Joel Steiginga als breekpunt in de wedstrijd. Belangrijke factor was ook de topvorm van doelman Pascal Florie die een aantal keren Zwijdrechtse aanvaller alleen voor zich zag opdoemen maar steeds meester van de situatie bleef.

 

Ook had Geinoord op het hete, zonovergoten Parkhout niet over geluk te klagen, want aanvaller Randy Kroos raakte koppend de lat en steeds nadrukkelijker klopte Pelikaan op het doel van Florie om de gelijkmaker te forceren. Maar dat lukte niet tot frustratie van Pelikaan-trainer El Akchaoui en speler Ruben de Raad die beiden op rood werden getrakteerd door scheidsrechter Gerrie van Essen uit Best.

 

De volgende opgave heet Papendrecht dat de thuiswedstrijd tegen Oostkapelle met 3-1 wist te winnen en dus weer op eigen veld mag spelen. Het is de tweede horde in een serie van drie, voordat de formatie van interim-trainer Rick Testa la Muta op vakantie mag. Dan zal de teruggekeerde Jan Maarten van Dijk weer van de partij zijn, tegen de Pelikaan maakte hij een solide indruk. En Robin Kuijer die na rust werd vervangen door Robert Maat, lijkt ook weer fit genoeg om in Papendrecht van de partij te zijn.

 

Het arbitraal trio onderleiding van Gerrie van Essen betreedt het veld voor het duel Geinoord-Pelikaan, door de thuisclub met 1-0 gewonnen. (foto Gerard van Vliet)