• U bent ingelogd als:

Sportief dagboek

Geplaatst in Clubnieuws

Bron: pen.nl/Dagboek

Foto: Molenkruier Nieuwegein.

 

Ieder weekend probeer ik wel ergens een voetbalwedstrijd te bezoeken. Dat kan zijn in Nieuwegein of Utrecht, afhankelijk van het programma. Afgelopen zondag was ik toeschouwer bij Schalkwijk tegen DWSV, een wedstrijd die achteraf het kampioenschap van Vreeswijk tot gevolg had. De thuisclub had de punten hard nodig terwijl de bezoekers van de Rooie Brug in de Domstad zich al van een periodetitel hadden verzekerd. Het werd dan ook simpelweg 3-0 waardoor er door deze uitslag in de kantine van Vreeswijk al een klein kampioensfeestje gevierd kon worden.

 

Komende zondag zal het dunnetjes (of wel iets feestelijker) overgedaan worden na de thuiswedstrijd tegen Domstad/Majella. De ploeg van trainer Roland Cornet die drie jaar geleden Henri Berghoef opvolgde, heeft dan alle reden tot juichen. Met overmacht werd de concurrentie afgetroefd, het aantal gemaakte treffers kan zelfs de magische grens van honderd nog overschrijden, wanneer Don en Gino Cornet het weer op hun heupen hebben. Eerstgenoemde scoorde eergisteren liefst zes keer tegen De Dreef, waar met liefst 1-7 werd gewonnen.

 

Het contrast tussen de twee naastgelegen sportparken is dit seizoen wel heel groot. Waar Geinoord met een onthutsend doelsaldo de nacompetitie zal ingaan, heeft buurman Vreeswijk met vlag en wimpel de titel binnengesleept. Toen ik in de bestuurskamer van Schalkwijk zondagmiddag rond half vijf de uitslagen hoorde, moest ik terugdenken aan de laatste keer dat ik Mister Vreeswijk op hetzelfde complex had ontmoet. Het gaat natuurlijk om Ries van Dijk die toen als toeschouwer van de partij was en mij op die middag gelukkig onmiddellijk herkende als voormalige Vreeswijker. Intussen is Ries na een aantal moeizame jaren qua gezondheid overleden, maar toch was het de eerste naam die bij me opkwam toen ik hoorde dat die middag Vreeswijk kampioen was geworden. Jammer dat hij het niet meer mocht meemaken.

 

Vreeswijk keert dus terug in de derde klasse waaruit het een jaar geleden degradeerde. Hoe de sportieve toekomst er verder uit gaat zien, hangt natuurlijk af van de fusieperikelen die momenteel spelen met buurman Geinoord. De besprekingen lijken gestagneerd maar zullen mogelijk op termijn weer van de grond komen met een gemeentelijke interventie als oplossing. Voor het zover is gaat Vreeswijk zondag in ieder geval een mooi feestje bouwen, een evenement dat de club van harte verdient…