• U bent ingelogd als:

Sportief dagboek

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De jarige Geinoord-aanvoerder Elvin Hardeveld schiet in vrije positie tegen SVL-doelman Merkens aan. (foto Gerard van Vliet)

Bron: pen.nl/Dagboek

 

Het is Geinoord niet gelukt om in Langbroek de ongeslagen status van 2019 te prolongeren. Bij SVL werd met 4-2 verloren op een stormachtig sportpark Oranjehof. Positief was dat de bezoekers uit Nieuwegein tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van Dijck voor een goed resultaat bleven knokken waarbij tot vlak voor tijd een gelijkspel mogelijk leek. Een tweede aan SVL toegekende penalty betekende de definitieve nederlaag.

 

Meteen van het begin leek Geinoord de opgaande lijn van de afgelopen weken door te trekken want thuisclub SVL werd in het defensief gedrongen. Maar toen de gevaarlijke Langbroekse spits door Niels Maat werd neergelegd, ging de bal op de stip en Willem Baaij aarzelde niet om de 1-0 binnen te schieten. Niet veel later was het al weer 1-1 via Sem van Zwieten die een beoordelingsfout van doelman Merkens afstrafte.

 

In deze fase van de wedstrijd had Geinoord-aanvoerder Elvin Hardeveld zichzelf en zijn ploeg een mooi verjaardaggeschenk kunnen geven door oog in oog met SVL-doelman Merkens de bal binnen te schieten maar de jarige Hardeveld raakte de benen van de uitlopende goalie. De partijen ging daarna lang gelijk op maar toch bleek Geinoord in enkele situaties defensief kwetsbaar waardoor de thuisclub kon uitlopen tot 3-1.

 

De bezoekers gaven niet op en toen Timo Meerding de aansluitende 3-2 op zijn naam had gebracht, zat er nog wel een puntje in voor de zwoegende bezoekers. Maar een tweede penalty was voor Geinoord de nekslag en moest de ploeg puntloos terug naar Nieuwegein waar komende zaterdag Almkerk ls opponent gaat fungeren.

Geef een reactie