• U bent ingelogd als:

Sportief dagboek

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De spelers van Geinoord juichen uitbundig na de winnende treffer van Timo Meerding tegen koploper Sliedrecht (foto Gerard van Vliet)

Bron: Pen.nl/Sportief dagboek

Eindelijk kon er weer eens voluit gejuicht worden op Parkhout. En hoe. Geinoord leverde stuntwerk af door koploper Sliedrecht met een 1-0-nederlaag naar huis terug te sturen. De enige treffer kwam op naam van Timo Meerding waarna de Nieuwegeinse formatie met gedegen verdedigend werk de marge tot het eindsignaal kon vasthouden. De ploeg heeft achterin een nieuw tactische concept geprobeerd en dat blijkt meteen succesvol te zijn.

 

De zege was des te opmerkelijker omdat trainer Charles Loots nog steeds enkele vaste steunpilaren niet kon inzetten, namelijk spits Vincent Griffioen (tot eind februari niet beschikbaar), verdediger David Jackson (die deze week de training gaat hervatten na een langdurige blessureperiode) en de voormalige aanvoerder Jan Maarten van Dijk die eveneens absent was. Desondanks leverde Geinoord een sterke collectieve prestatie die uiteindelijk met drie punten werd gehonoreerd.

 

Een geslaagd trainingskamp in Noordwijk lag mogelijk ook ten grondslag aan deze prestatie. Na interne wijzigingen in de technische staf moesten ‘de koppies weer in dezelfde richting gezet worden’, zo analyseert Charles Loots de huidige situatie. De coach speelde met zijn team twee oefenwedstrijden (tegen Desto en NEC Delfzijl) en putte daar het nodige vertrouwen uit voor de tweede helft van de competitie. Tegenstander Sliedrecht, getraind door Dennis van der Steen, had een trainingskamp in Spanje achter de rug maar dat bleek geen garantie voor een geslaagde herstart.

 

 

Matchwinnaar Timo Meerding in actie tegen Sliedrecht. (foto Gerard van Vliet).

Geef een reactie