• U bent ingelogd als:

Sportief dagboek

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 LRC is de defensie van Geinoord weer te slim af en zal via Bart Barendregt de Leerdamse ploeg op 2-0 voorsprong zetten (foto Gerard van Vliet)

 

Bron: pen.nl/Dagboek

 

Voor de supporters van Geinoord zijn het donkere dagen, opnieuw een kansloze nederlaag voor hun favorieten, dit keer in Leerdam. Het werd 4-0 voor gastheer LRC en daarmee mocht de Nieuwegeinse formatie van trainer Charles Loots nog tevreden zijn, want de score had nog veel hoger kunnen oplopen. Met de cruciale thuiswedstrijd tegen GJS voor de boeg is het zaak voor Geinoord om komende zaterdag deze laatste strohalm te grijpen om in ieder geval met de jaarwisseling niet helemaal onderaan te staan.

 

Zoals de sombere situatie er nu uitziet, zal de nacompetitie vrijwel zeker niet ontlopen kunnen worden. Geinoord mist zelfvertrouwen maar vooral ook kwaliteit om in de sterke eerste klas een rol van enige betekenis te kunnen spelen. Ook in Leerdam bleek dat na de openingstreffer van Joeri van Iperen de ploeg al knock-out was en daarna geen enkele offensieve dreiging van betekenis kon veroorzaken. En het is niet duidelijk hoe de situatie op korte termijn zal veranderen.

 

Hoopgevend is wel dat de beste speler van vorig seizoen, David Jackson op korte termijn de veldtraining gaat hervatten. Mogelijk kan zijn terugkeer in 2019 de broodnodige impuls zijn die de selectie nodig heeft. Maar in de sleutelwedstrijd tegen GJS zullen de andere spelers moeten laten zien dat ze in ieder geval afstand willen nemen van de onderste plek die aan het einde van dit seizoen rechtstreekse degradatie betekent. Het woord is aan de routiniers in de ploeg die nu het voortouw zullen moeten nemen. 

 

Geef een reactie