• U bent ingelogd als:

Sportief dagboek

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Geinoord juicht na de treffer van invaller Sem van Zwieten waardoor de stand op 4-1 komt, het zou uiteindelijk nog 4-3 worden, maar de punten bleven op Parkhout (foto Gerard van Vliet)

 

Bron: pen.nl/dagboek

 

Eindelijk werd er weer eens uitbundig gejuicht op Parkhout na de 4-3-zege op VVGZ waardoor de laatste plaats op de ranglijst werd verlaten. Voor de trouwe fans was het toch nog billen knijpen toen de thuisclub in de slotfase een 4-1-voorsprong leek te verspelen.Na de fraaie vierde treffer van invaller Sem van Zwieten leek er geen vuiltje aan de lucht maar de ploeg uit Zwijdrecht knokte zich energiek terug en leek alsnog bijna voor een stunt te zorgen.

 

..Als het toch nog gelijk was geworden, was ik meteen in de sloot achter het veld gesprongen,’’ zo vertolkte trainer Charles Loots zijn emotie over de bloedstollende slotfase van het duel waarin zijn ploeg met drie uistekende goals verrassend voor rust een 3-0-voorsprong had genomen. Een ongekende luxe voor Geinoord in dit seizoen dat tot nu toe bijna alleen maar teleurstellingen kende. Maar na de 1-1 van vorige week bij GRC leek de mentale weerbaarheid van de ploeg enorm verbeterd, met deze zwaarbevochten zege als uiteindelijk gevolg.

 

‘Man of the match’ werd overigens aanvaller Robert Maat met twee treffer en een assist waardoor hij na afloop op de foto mocht en zijn cadeau in ontvangst kon nemen. Niet alleen zijn inbreng was belangrijk, de collectieve prestatie van Geinoord deed de aanhang deugd. De weer onder de lat teruggekeerde Gino de Ridder had ook zijn aandeel met een aantal puike reddingen, al leidde een fout van hem toch nog de spannende slotfase in, toen hij bij zijn uittrap de bal via de rug van een speler geblokkeerd zag worden hetgeen de inleiding was voor een tegengoal.

 

De komende twee duels speelt Geinoord tegen teams die in de buurt van de onderste plaatsen staan. ,,Voor ons cruciaal om deze opgaande lijn voort te zetten, vanmiddag hebben we in ieder geval een belangrijke stap in de goede richting gedaan,’’ zo verwoordde een opgeluchte Loots na afloop zijn gevoelens. Hoe dan ook, na de zege op middenmoter VVGZ ziet de wereld er ineens een stuk anders uit bij Geinoord.

 

Man of the match werd aanvaller Robert Maat, met twee goals en een assist. (foto Gerard van Vliet)

,

 

Geef een reactie