• U bent ingelogd als:

Sportief dagboek

Geplaatst in Rubrieken / Columns

Bron: pen.nl/Sportief dagboek

Het eerste wat me zaterdagmiddag om twee uur opviel in de bestuurskamer van Woudenberg, was het portret van een breed lachende Ricky van Wolfswinkel aan de muur, in Vitesse-shirt. ,,Zal dat een goed voorteken zijn, of is het toeval,’’ memoreerde ik op het moment dat zijn vader Arno binnenstapte. Jarenlang de oefenmeester van de geelzwarten, nu coach van de jeugd onder 23 jaar. ,,Is je zoon er vanmiddag niet bij?,’’ was mijn logische eerste vraag. ,,Neen, vorige week wel, maar nu is FC Basel al weer met de trainingen begonnen en kon Ricky dus niet komen,’’ aldus Van Wolfswinkel.

 

Tja, en zonder Ricky ging het dus mis voor de thuisclub die door een wonderschone treffer van Walter Cremers met 0-1 van SVL verloor. Een doelpunt waard om zo’n belangrijke pot te beslissen. Als voormalig speler van Langbroek kon ik die goal natuurlijk opperbest waarderen maar in de loop van de tijd heb ik ook sympathie opgevat voor Woudenberg. Dat komt natuurlijk vooral door de contacten met Erik Willaarts die in de rust ook nog even langskwam in de bestuurskamer voor een kort gesprekje.

 

 

Ik troostte hem met de gedacht dat zijn club bij een eventuele degradatie in een mooie regionale poule terecht zou komen, zoals Geinoord in het afgelopen seizoen mocht ervaren. ,,En om eerlijk te zijn heeft Woudenberg in de eerste helft laten zien dat het beter in de tweede klasse tot zijn recht zal komen als in de eerste klasse waar de ploeg weer een jaar lang op z’n tenen zou moeten lopen.’’ Willaarts kon zich volgens mij wel vinden in die analyse die na afloop door interimtrainer Jeroen Peters ook nog eens tegen Bert Kous werd beaamd.

 

En SVL? Die ploeg komt volgend seizoen dus weer tegen mijn andere liefde Geinoord voetballen. Ik weet nog niet of beide teams in dezelfde afdeling worden ingedeeld maar ik verheug me bij voorbaat al op die confrontaties tussen Langbroek en Nieuwegein. Dan zal opnieuw duidelijk worden dat het verschil in niveau tussen de tweede en eerste klas groot is zodat beide ploegen dan weer met een bescheiden klassering genoegen zullen moeten nemen.