• U bent ingelogd als:

Sportief dagboek

Geplaatst in Rubrieken / Columns

John en Erik hier nog gebroederlijk naast elkaar in het midden in de bovenste rij

 

Ik verheug me al dagenlang op de topper die komende zaterdag op Sportpark De Grift op het programma staat, namelijk Woudenberg tegen SVL. Het is ook de plek waar Erik Willaarts en John van Loen elkaar ongetwijfeld zullen ontmoeten, de eerste als voormalig topscorer van de geelzwarten en de laatste als interim-coach bij de Langbroekse formatie, zijn laatste klus voordat hij naar VVZ vertrekt..

 

Meteen moet ik bij het noemen van de twee namen terugdenken aan de legendarische junimaand in 1987 toen Galgenwaard het middelpunt vormde van  euforie. Allereerst vanwege het drievoudige optreden van de helaas al overleden topartiest Prince, bij welk concert ik met mijn beide zoons van de partij was. En dan natuurlijk nam ik hen ook mee naar de duels in de nacompetitie tegen FC VVV en als klapstuk Roda JC.

 

Zo spraakmakend als die laatste wedstrijd verliep zal Woudenberg-SVL zaterdag waarschijnlijk niet verlopen. Willaarts droeg destijds met drie haarzuivere treffers bij tot de 4-2-zege waardoor FC Utrecht Europees voetbal afdwong. John van Loen was die middag geschorst maar in het eerdere duel tegen VVV was hij de ideale bliksemafleider voor Willaarts waardoor die wedstrijd met 3-0 gewonnen werd.

 

Veel nostalgie dus komende zaterdag op en rond sportpark De Grift waar ik met mijn vroegere SVL-teamgenoot Joop Heus van de partij zal zijn. Hij zal als mijn chauffeur fungeren, omdat ik zelf geen auto meer rijd en mijn vaste maatje Cherry dit keer verhinderd is. Joop Heus was de voorganger van de huidige Langbroekse keeper Geert-Willem Merkens en ze waren qua stijl heel goed met elkaar te vergelijken.

 

Destijds was Joop mede verantwoordelijk voor onze titel in 1973 door in de cruciale uitwedstrijd tegen Culemborg ’67 een penalty te stoppen van aanvoerder Gerrit Koedam waardoor drie belangrijke punten uit de Lekstad meegenomen konden worden. Ook Merkens heeft in zijn voetbalverleden al eens een penaltybokaal gewonnen vanwege zijn specialiteit om schoten van elf meter te keren. Hoe dan ook, elementen genoeg om zaterdag een bezoekje aan Woudenberg te brengen waar de winnaar zich opnieuw een jaartje eersteklasser mag noemen.