• U bent ingelogd als:

Sportief dagboek

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Daniel Makkee (nr 14) was als invaller weer het ‘goudhaantje’ van Geinoord. Door deze 0-2 tegen CJVV kwam de Nieuwegeinse ploeg weer een stap dichter bij het kampioenschap dat komende zaterdag tegen JSV veilig gesteld kan worden. (foto Gerard van Vliet)

Bron: pen.nl/Sportief dagboek

 

Geinoord staat op de drempel van de eerste klasse, na de 0-2-zege bij CJVV, de ploeg waartegen thuis op Parkhout nog werd verloren. Trainer David Toxopeus toonde zich na afloop bijzonder trots op deze prestatie, want zijn ploeg was bij een nieuwe nederlaag tegen deze Amerfoortse opponent danig onder druk gekomen in de resterende duels, zeker omdat de rivalen Victoria en Almere beiden eveneens wonnen.  Komende zaterdag het grote spektakelstuk op Parkhout, de derby tegen JSV waarbij de titel op het spel staat. Bij winst kan bij Geinoord de vlag uit.

 

In Amersfoort ging Geinoord ijzersterk uit de startblokken want binnen veertig seconden lag de bal al achter de CJVV-doelman. Een snelle combinatie tussen Timo Meerding en Joey Hirdes werd door de laatste feilloos afgewerkt. ,,Een start zoals we die ons wensten, toen viel er toch een bepaalde druk weg,’’ aldus de trainer die vervolgens zag dat zijn ploeg de hele eerste helft de bovenliggende partij was. Twee handsballen leverden geen penalty op zodat de rust met 0-1 inging.

 

Geinoord kwam minder overtuigende uit de klaaskamer zodat CJVV gedurende enige tijd de regie kon overnemen. Een uitstekende redding van doelman Pascal Florie was nodig om de gelijkmaker te voorkomen waarna de bezoekers via ‘goudhaantje’ Daniel Makkelie als invaller de bevrijdende 0-2 op het scorebord brachten. Daarna kwam de ploeg niet meer in de problemen en kon zich opmaken voor de beslissende derby tegen JSV, een confrontatie die komende zaterdag zeker veel publiek zal trekken.

 

Over JSV gesproken, de ploeg scoorde in De Bilt liefst drie keer maar dat was opnieuw niet voldoende voor de volle winst. ,,Ons bekende euvel dit seizoen, te weinig kansen benutten en te veel ruimte weggeven,’’ zo vatte trainer Jan Gaasbeek de 5-3-nederlaag weer. Hij zal zijn ploeg optimaal geladen voorbereiden op de derby tegen Geinoord. ,,Want voor hen staat er meer op het spel dan voor ons,’’ aldus de JSV-oefenmeester die voor zijn ploeg uitblinker Anouar el Hassani twee keer zag scoren.