• U bent ingelogd als:

Spits Ardy de With scoort liefst 5 keer voor Lopik!

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De bekerwedstrijd van Lopik uit tegen DEV Doorn liep uitstekend voor de ploeg van trainer Bertus van Schaik. Zonder de licht geblesseerde Paul Coenen maar met de rentree van Bas Landman, die op 3 september in de eerste competitiewedstrijd zijn onderarm brak, kwam Lopik goed uit de startblokken. In de 12e minuut van de wedstrijd schoot Jonathan Werrie de bal op de paal, spits Ardy de With stond op de juiste plaats en tikte de bal keuring binnen, 0-1. Na deze snelle goal toonde DEV meer lef en knokte zich terug in de wedstrijd. Lopik was in die fase wat onzuiver in de passing en te onrustig in balbezit. De thuisploeg creëerde voldoende kansen maar verzuimde om te scoren. In de tweede helft kwam Lopik beter uit de kleedkamer dan de gastheren en al na vijf minuten spelen bereikte een goede pass van Floor Manschot spits de With, met een fraai stift liet hij keeper André Nell kansloos en stond de 0-2 op het scorebord. Lopik beheerste daarna de wedstrijd creëerde vele mogelijkheden. In de 55e minuut werd Jordy van den Berg diep gestuurd door Bas Landman. Van den Berg behield het overzicht en bezorgde de bal bij zijn spits De With. De spits van Lopik wist ook met deze bal raad en scoorde zijn derde goal. In de 60e minuut etaleerde Bas Landman zijn klasse nog eens door in een kluwe van spelers de bal uit de lucht direct met zijn hak achterwaarts op de goal te schieten, maar deze poging werd niet beloond. Het overwicht van Lopik werd steeds groter en veel fraaie combinaties werden op de mat gelegd. Jordy van den Berg kon vaak doordringen aan de linkerzijde en maakte het de verdedigers van de thuisploeg erg moeilijk. Keeper Stan van Vliet van Lopik was in de 66e minuut van de wedstrijd belangrijk en stopte met een goede reflex een fraai ingeschoten doelpoging van DEV. Na 70 minuten spelen mocht Bas Landman gaan rusten en maakte ook Davy Boon van Lopik deze dag zijn rentree, na ruim een jaar afwezigheid als gevolg van afgescheurde kruisband. In de 75e minuut was het wederom Van den Berg die zijn spits goed bediende en de With toonde zich in deze wedstrijd een echte afmaker en scoorde zijn vierde doelpunt. Vijf minuten daarna scoorde De With zelfs zijn vijfde treffer deze middag en dit mag toch wel opmerkelijk worden genoemd! Kort voor het eindsignaal scoorde de thuisploeg de eretreffer en eindigde deze – voor Lopik interessante – wedstrijd in een 1-5 overwinning en bekert Lopik nog een ronde verder.

Volgende week speelt Lopik in de competitie de uitwedstrijd tegen streekgenoot IJFC. De ploeg uit IJsselstein staat zonder enig puntverlies bovenaan. De wedstrijd begint om 14:00 uur

Opstelling Lopik: Stan van Vliet, Jacco Borst, Mark Broekhuizen, Matrix Tuls, Tom Grootendorst (46e Dave van de Akker), Floor Manschot, Peter van Wijk (46e Dick de Knikker), Bas Landman, Ardy de With, Jonathan Werrie, Jordy van den Berg.