• U bent ingelogd als:

Spektakel in topper tussen FC De Bilt en Delta Sports’95

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De topper in de tweede klasse B tussen FC De Bilt en Delta Sports’95 werd vanmiddag een spektakelstuk, dat de thuisploeg met 4-3 won. FC De Bilt heeft de titel nu binnen handbereik. Twee punten bedroeg het verschil voorafgaand aan het duel tussen koploper FC De Bilt en achtervolger Delta Sports’95. Terwijl de thuisploeg zes wedstrijden geleden nog een voorsprong van twaalf punten had, dus dat de bezoekers in een betere vorm verkeerden, was duidelijk. Zeven duels op een rij won Delta Sports’95, dat begin december in eigen huis nog door FC De Bilt vernederd werd (0-5).

Op een drukbevolkt sportpark Weltevreden begon Delta Sports’95 inderdaad beter aan de wedstrijd, zonder echt gevaarlijk te worden. Na 28 minuten sloeg FC De Bilt echter keihard toe. Verdediger Marc Schuurman kopte een corner van Marcel Melissen achter Jesse Patist: 1-0. Met die stand werd er ook gerust.

In de tweede helft leek Robin Notenboom de wedstrijd te beslissen, maar via Casper Verboon en Rodney van Klooster was het al snel 2-2. Via een strafschop van Redouan Boussoufi nam de thuisploeg opnieuw een voorsprong, die gelegaliseerd werd door Lennart Dubbeldam. Tien minuten voor tijd kreeg Delta-speler Jordi Sloof zijn tweede gele kaart en De Bilt profiteerde direct. Invaller Sander van den Berg maakte er 4-3 van en daarbij bleef het.

Met nog vier duels te gaan en vijf punten meer, lijkt FC De Bilt op weg naar de eerste klasse.

Zaterdag 20 april speelt Delta om 15.00 uur tegen Loosdrecht.