• U bent ingelogd als:

Spektakel in Almere: Roda’46 verslaat titelkandidaat met 4-5

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

In veel wedstrijden dit seizoen was het maken van goals het probleem. Vaak was Roda Zaterdag voetballend beter, maar wist het de kansen niet te benutten. Menigeen fronste dan ook de wenkbrauwen toen er bij FC Almere – Roda maar liefst 9 goals vielen. En met een 4-5 einduitslag trok Roda aan het langste eind.

In het begin van de eerste helft hielden de ploegen elkaar redelijk in evenwicht totdat FC Almere na 25 minuten op 1-0 kwam. “Een beetje kinderlijk weggegeven”, aldus trainer Romp. Almere kreeg vlak hierna nog een grote kans op 2-0 maar het schot ging net voor langs. Toen was het tijd voor Roda. Via twee dode spelmomenten maakte Wesley van Ojen zowel de 1-1 als de 1-2. Roda leek met een voorsprong te gaan rusten maar door weer een fout (een bal werd op een verkeerd moment ingespeeld) kwam Almere nog voor rust langszij. Ruststand 2-2.

In de tweede helft werd Guido den Daas, die weken met een blessure langs de kant had gezeten, ingebracht voor Stef Menken. Romp: “We hebben in de rust afgesproken dat we nu echt met z’n allen de afspraken na moesten komen die we vorige week op de trainingen hebben gemaakt.” Roda schoot letterlijk uit de startblokken want na nog geen drie minuten bracht Freek van Belzen met een fraaie knal de 2-3 op het bord. Opnieuw moest Almere, dat nog volop in de race is voor het kampioenschap, in de achtervolging. Roda miste een grote kans op 2-4 en als je hem zelf niet maakt… De 3-3 van Almere leek sterk op buitenspel, maar werd goedgekeurd. Barry Smitz, die de gelijkmaker scoorde voor Almere, werd vervolgens met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd.

Roda nam direct het initiatief en ging op zoek naar de overwinning. Toen was het tijd voor spits Jamal Lachkar. Met zowel de 3-4 als de 3-5 gooide hij de wedstrijd definitief in het slot. Al maakte Romp zich nog wel een keer boos toen Almere dankzij een vrije trap toch nog de 4-5 kon maken. De overwinning kwam echter niet meer in gevaar. Romp: “De jongens hebben ondanks het slechte veld volwassen gespeeld. Ik ben natuurlijk blij met de vijf goals en vooral de drie punten, maar ik baal dat we zo makkelijk goals weggeven.”
Volgende week speelt de uitwedstrijd bij CDW in Wijk bij Duurstede. CDW strijdt nog volop om rechtstreekse degradatie te ontlopen.