• U bent ingelogd als:

Soester tiental wint in en tegen Velsen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Toen Hessel de Goeij na 38 minuten spelen met een rode kaart naar de kant moest leek het erop alsof SO Soest maximaal een gelijkspel kon halen. Maar Soest bleef gewoon goed voetballen en kwam nauwelijks in de problemen. In de slotminuten was het Gido de Hiep die met een fraaie kopstoot voor de driepunter zorgde. De eerste overwinning sinds 11 september was er een van het collectief. Soest knokte voor de punten en verdiende daarom de overwinning.

De tackle op het middenveld was fors en te laat ingezet. Hessel de Goeij raakte zijn tegenstander vol en scheidsrechter Post trok de rode kaart. Voor trainer Herman Wallenburg was dat het sein om een tactische wissel door te voeren. Dave Klarenbeek kwam in het veld voor Niels van der Plaats en Jorney Kappenberg ging naar het verdedigingscentrum. Bas Tullemans mocht de opengevallen plek van Hessel innemen.

Een verstandige keuze van de oefenmeester. Door de omzetting bleef Soest de grip op het middenveld houden en kwam de ploeg alleen aanvallend in een ondertalsituatie. Dat euvel bleek oplosbaar. Want Soest kwam er scherp uit. Kreeg kansen uit vrije trappen en corners en kon het tempo van de thuisploeg eenvoudig bijbenen.

SO Soest, met Midas Dorrestein als doelman (Diango Alvarez had nog geen trainingsuren gemaakt na zijn blessure) bleef verdedigend overeind en loerde op een overwinning. In de tweede helft kreeg de ploeg het zwaarder. Het veld werd uit elkaar getrokken en de spelers moesten veel meters maken. Maar ook nu kwamen de Soesters nauwelijks in de problemen. Een paar minuten voor tijd kwam dan zelfs de beloning van het sterke collectief. Een vrije trap van Maarten Jan Belt, genomen vanaf de zijkant, werd door Gido de Hiep overtuigend binnengekopt.

In de slotfase drong Velsen aan om de gelijkmaker te forceren. Soest hield stand en kon via Bas Tullemans zelfs de score verdubbelen. Dat kwam er niet van. Bas, eindelijk weer op de hem zo vertrouwde middenveldpositie, miste van dichtbij. De overwinning werd wel binnengehaald en dat was prettig. Door de winst stijgt SO Soest naar de tiende plaats. Een prima prestatie. Maar volgende week zal door de schosringen van Hessel de Goeij en Jorney Kappenberg wederom een ander team in het veld staan. De reis gaat weer naar Velsen. Nu is VSV de tegenstander. Een potentiele bananenschil. Vorig seizoen verloor Soest daar met 2-1. Voor VSV wordt de wedstrijd er eentje van aanklampen of voorlopig afhaken. Scherp blijven dus mannen uit Soest!

Opstelling SO Soest: Midas Dorrestein; Jorney Kappenberg, Gido de Hiep, Bas Tullemans; Thom Kok; Hessel de Goeij (rood 38), Rayendall Bitorina, Niels van der Plaats (38. Dave Klarenbeek), Maarten Jan Belt, Majid Ghaddari (88. Jim van den Berg), Ali Coban (90. Florian Beltman)

85. 0-1 Gido de Hiep