• U bent ingelogd als:

Soester Elftal moet de onderlinge band tussen voetbalclubs verstevigen

Geplaatst in Clubnieuws

Natuurlijk hebben de Soester voetbalclubs SEC, VVZ’49, Hees, SO Soest en ’t Vliegdorp hun onderlinge rivaliteit. Dat hoort bij het spelletje. Maar de clubs gaan ook prima door één deur. De liefde voor voetbal is een gemeenschappelijke deler voor de leden en de bestuurders van de verenigingen.

René Ribberink, trainer van SEC en oud-voetballer van datzelfde SEC en Hees, heeft het initiatief genomen om te komen tot de oprichting van een Soester Elftal. Een elftal dat bestaat uit de beste spelers van de vijf Soester clubs. Het is de bedoeling dat het Soester Elftal jaarlijks het voetbalseizoen afsluit met een wedstrijd bij een van de clubs. De eerste wedstrijd van het Soester Elftal is vastgesteld op zaterdag 10 juni 2017 op het terrein van SO Soest. Doelstelling is om met de wedstrijd van het Soester Elftal de onderlinge band tussen de vijf clubs te verstevigen.

Ribberink heeft een organisatiecommissie samengesteld waarin alle clubs vertegenwoordigd zijn. Jochum de Jong en Gijs Schaap van VVZ’49, Charles Roest en Pascal Kamerbeek van Hees, Marcel van Essen van ’t Vliegdorp, Peter Beijer en Stephan Ott van SO Soest en Ribberink zelf en Michiel Kok van SEC vormen de commissie.

Een logo voor het Soester Elftal is er al. Het logo, ontworpen door Jochum de Jong, verwijst naar het gemeentewapen van Soest en heeft de kleur goud. Zodoende is er geen verwijzing naar een van de clubkleuren.

Momenteel is de commissie bezig met het zoeken naar een representatieve tegenstander. In de eerste maanden van het nieuwe jaar zullen de spelers voor het Soester Elftal geselecteerd worden uit de A-selecties van de vijf clubs.