• U bent ingelogd als:

SO Soest wint windwedstrijd

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De stormachtige wind die krachtig over de lengte van het veld aan het huishouden was had een grote invloed op het spelverloop. Voor de keepers van beide teams was het een helft lang heel moeilijk om een doeltrap te nemen. Als de goalie dan eindelijk het speeltuig in beweging kreeg dan vloog de bal over de zijlijn. SO Soest ging beter met de omstandigheden om dan de thuisclub. In de eerste helft benutten “de Blauwe Leeuwen” het windvoordeel optimaal door met de lange bal onrust te creëren, in het tweede bedrijf speelde de ploeg compact en gokte het op de counter. De strijdwijze had succes. Soest won met 2-1 en boekte de derde opeenvolgende overwinning.

De wind was straf en maakte echt goed voetbal heel moeilijk op het kunstgrasveld van Fortuna Wormerveer. Een wedstrijd waarbij de toss belangrijk was. Soest speelde de eerste helft met de wind in de rug en dat voordeeltje werd goed benut. Na vijf minuten was het al raak toen Maarten Jan Belt vanaf de rand van het strafschoppengebied maar eens uithaalde. De bal kreeg flink veel vaart en keeper Remmelzwaal verkeek zich op het schot.

Een mooie opsteker voor SO Soest dat even daarvoor opgelucht ademhaalde toen Thijs Janmaat zijn stevige tackle op de bal niet bestraft zag worden. Er zijn scheidsrechters die de bal dan wel op de stip leggen. Soest bleef na de snelle openingstreffer aandringen en had enkele mogelijkheden om de score uit te bouwen. Het genadeschot ontbrak en de thuisploeg had geleerd van de Soester goal. Nu werd elke mogelijkheid voor een afstandsschot in de kiem gesmoord. Het spel speelde zich logscherwijs af op de helft van Fortuna, maar toch kon de thuisploeg vlak voor het rustsignaal gevaarlijk worden bij een spaarzame tegenaanval. Keeper Diango Alvarez was al gepasseerd maar Robin Smeeing bracht redding op de doellijn.

In de tweede helft zouden de rollen omgedraaid zijn, dat was de verwachting althans. Na enkele minuten werd een vrije trap van Fortuna door iedereen gemist en Diango zag de bal tot zijn verrassing op de lat komen. Hierna pakte Soest het goed op. De ploeg speelde geconcentreerd en verdedigend werden en geen fouten gemaakt. In de 53ste minuut werd de score zelfs verdubbeld. Dylan Meijer was heel attent toen keeper Remmelzwaal te kort inspeelde op zijn verdediger. De snelle Soester spits stond samen met Rayendall Bitorina oog in oog met de jonge doelman. Dylan probeerde eerst de keeper te passeren, dat lukte maar gedeeltelijk, maar gelukkig was Rayendall in de buurt om de rebound binnen te schieten.

De speaker sprak van een Sinterklaas-cadeautje en dat was niet bijster aardig voor de doelman die een ongelukkige wedstrijd speelde. Het presentje kwam Soest wel heel goed van pas, want nu moest Fortuna alle registers opentrekken om aansluiting te vinden. Echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet. Keeper Diango moest een paar  keer handelend optreden, maar verder had de doelman, mede dankzij een sterke verdediging van SO Soest een relatief gemakkelijke middag.

Doordat Fortuna moest komen kreeg Soest in de counter nog wat mogelijkheden en de Wormerveerse verdedigers hadden af en toe handen en voeten nodig om de snelle Dylan af te stoppen. Soest scoorde echter niet meer. Fortuna deed dat nog wel, maar dat was in de allerlaatste minuten. De thuisploeg had nu te weinig tijd om de zege van Soest in gevaar te brengen. De derde overwinning op rij brengt SO Soest op een fraaie middenmooitpositie. Met de wedstrijden tegen de topploegen Purmersteijn en Hoogland in het vooruitzicht is er een mooie buffer opgebouwd en wie weet wat de ploeg van Herman Wallenburg nog kan doen tegen de clubs uit de top van de ranglijst.

Opstelling SO Soest: Diango Alvarez; Jorney Kappenberg, Robin Smeeing, Gido de Hiep, Thijs Janmaat; Bas Tullemans, Ingvar Kok, Maarten Jan Belt, Hessel de Goeij; Rayendall Bitorina (90. Niels van der Plaats), Dylan Meijer

05. 0-1 Maarten Jan Belt

53. 0-2 Rayendall Bitorina

88. 1-2