• U bent ingelogd als:

SO Soest wint van Nieuwland en plaatst zich voor volgende bekerronde

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na de 3-1 overwinning op Scherpenzeel, eerder deze week, wist SO Soest zaterdag met dezelfde cijfers van Nieuwland te winnen. De overwinning zorgt ervoor dat SO Soest als tweede eindigt in de poule en zodoende, voor het eerst sinds jaren, het bekeravontuur na de eerste ronde mag vervolgen. In Amersfoort hoefde Soest niet tot de bodem te gaan om te winnen van tweedeklasser Nieuwland.

De derde en laatste bekerwedstrijd uit de eerste ronde stond deze zaterdagmiddag op het programma. Tegenstander Nieuwland had verloren van VVZ en tegen Scherpenzeel een gelijkspel behaald. De “tricolores” uit Amersfoort waren dus alleen gebaat bij een overwinning.

SO Soest begon scherp aan de wedstrijd en zette de tegenstander vast op de eigen helft. Verschillende kansen waren er te noteren voor de Soesters. Uit de legio mogelijkheden werd er voor de rust een treffer geproduceerd. Maarten Jan Belt dribbelde zich naar het doel en haalde verwoestend uit. De bal verdween in de kruising en Soest stond op een verdiende voorsprong.

In de tweede helft kwam de tegenstander direct op gelijke hoogte na een mistrap van Midas. De Soester doelman miste het leer zodanig dat de bal voor de voeten van de Nieuwland-spits caramboleerde en hij eenvoudig de gelijkmaker kon binnenschieten. Zuur voor de jonge doelman, die verder een prima wedstrijd keepte.

Soest was niet van slag door de onverwachte tegentreffer en ging vrolijk aanvallend op zoek naar een treffer. Die kwam al snel. Majid Ghaddari soleerde  zich langs de achterlijn en zag zijn voorzet geblokt worden door de doelman. Het leer kwam daardoor vrij voor de voeten van Dylan Meijer die simpel de 1-2 kon binnenschieten.

De voorsprong was verdiend en Soest ging op jacht naar meer goals. De teller bleef steken bij drie doelpunten. Hessel de Goeij mocht vanaf elf meter aanleggen nadat Dylan Meijer in het strafschoppengebied gevloerd was. De aanvoerder van Soest schoot feilloos binnen. Helaas moest ook Dylan geblesseerd het strijdtoneel verlaten. Zodoende kleeft er aan de simpele overwinning door de opgedane blessures toch een nare smaak. Hopelijk is de ziekenboeg weer leeg als zondag de competitie in Haarlem tegen hoofdklassedegradant EDO gestart wordt.

Opstelling SO Soest: Midas Dorrestein; Dave Klarenbeek, Gido de Hiep, Bas Tullemans, Thom Kok (35. Jorney Kappenberg); Ingvar Kok, Maarten Jan Belt (20. Dylan Meijer), Rayendall Bitorina, Hessel de Goeij; Florian Beltman (62. Ali Coban), Majid Ghaddari

14. 0-1 Maarten Jan Belt

46. 1-1

55. 1-2 Dylan Meijer

67. 1-3 Hessel de Goeij

 

Eindstand Bekerpoule:

1. VVZ’49          3-9  11-3

2. SO Soest       3-6   6-6

3. Nieuwland     3-1   5-8

4. Scherpenzeel  3-1   4-9