• U bent ingelogd als:

SO Soest wint eenvoudig van Veensche Boys

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Ook de tweede bekerwedstrijd van SO Soest werd zonder al te veel krachtsinspanningen gewonnen. Althans, dat leek zo op de toeschouwers over te komen. Indachtig de woorden van Gerrit Plomp: “wij laten de tegenstander slecht spelen.” SO Soest dicteerde het spel tegen de zaterdag tweedeklasser. Bart Kuijpers scoorde nog voor de rust twee keer en besliste daarmee voortijdig het duel. Met zes punten uit twee wedstrijden is SO Soest zeker van een plaats in de tweede ronde.

Tom Karst en Dylan Meijer ontbraken vanwege respectievelijk andere verplichtingen en een blessure op het wedstrijdformulier. Midas Dorrestein stond deze zaterdagmiddag op het doel. Voor Bas Tullemans was er een basisplaats.

Soest drong vanaf het eerste fluitsignaal aan en was sterker dan de “Blauwe Helden” uit Nijkerkerveen. Soest kreeg diverse kansen maar was nog niet scherp genoeg in de afronding. De thuisploeg wist slechts eenmaal gevaarlijk te worden, maar een scrimmage voor het doel van Midas Dorrestein kon tot drie keer niet omgezet worden in een doelpunt. Op dat moment was er al gescoord. Bart Kuijpers verzilverde uit de kluts een fraai aangesneden vrije trap van Maarten Jan Belt.

Soest speelde goed en wist een aantal mooie aanvallen op de mat te leggen. De aanvalsdrang werd pas in de 38ste minuut beloond. Een pass van Thijs Janmaat werd door Stan Klarenbeek op “Bergkampiaanse” wijze verwerkt. Hierdoor kwam de bal in perfecte positie voor de onvermoeibare Bart Kuijpers die beheerst scoorde.

Na de thee ging Soest door met goed voetballen. De ploeg had Veensche Boys in de tang. Er werden nauwelijks kansen weggeven en het was wachten op de derde goal. Die kwam uiteindelijk na 67 minuten. Ali Coban en een tegenstander wisten de bal langs de keeper te werken.

De wedstrijd was gespeeld. Pas in de slotfase wist voormalig VVZ’er Harry Hamstra namens de gastheer wat terug te doen. Met een lob over Midas Dorrestein maakte hij de mooiste treffer van de middag.

Trainer Gerrit Plomp liet zijn basiself 75 minuten intact en wisselde pas het laatste kwartier. Opvallende spelers waren Bart Kuijpers, die overal op het veld aanwezig is, en (vooral in de eerste helft) de van het tweede elftal overgekomen Stan Klarenbeek. De jonge speler lijkt op weg naar een verrassende basisplaats. Maar…de keuze voor de trainer is enorm. Vast krachten van de afgelopen seizoenen moeten nu vrezen voor hun positie. Iedereen moet scherp blijven en dat is een goed teken.

Komende zaterdag wederom een uitwedstrijd. Een rechtstreeks duel om de eerste plaats in de bekerpoule tegen eersteklasser Woudenberg.

De stand in de bekerpoule:

1. SO Soest                              2 – 6 (7-1)

2. Woudenberg                         2 – 6 (4-1)

3. Veensche Boys                      2 – 0 (1-5)