• U bent ingelogd als:

SO Soest wint bij DCG

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Het werd nog even spannend bij DCG. De tegenstander ging met een paar minuten op de klok volle bak spelen. Met twee treffers in blessuretijd kwam DCG nog dicht bij een gelijkspel. Gelukkig had Soest de marge in de slotfase zo vergroot dat de zege niet meer in gevaar kwam. Door de overwinning blijft SO Soest in het kielzog van de nog ongeslagen koploper NVC.

SO Soest, zonder de zieke Rayendall Bitorina en de geblesseerde Hessel de Goeij, was deze middag efficiƫnt met de kansen. Daarnaast had de ploeg dat in de start van de wedstrijd de nul gehandhaafd bleef. Dat was, voor de vierde keer in successie te danken aan Jaime Hensen. De doelman van SO Soest pakte weer een penalty. Toch kwam DCG op voorsprong. In de 25ste minuut scoorde Max Valenkamp.

De schade werd binnen vijf minuten hersteld. Tom Karst was twee keer trefzeker. Allereerst schoot hij de bal in bovenhoek en een paar minuten later knikte hij raak op een gave voorzet van Bart Kuijpers.

Soest speelde geduldig, wachtte op een fout van de tegenstander en kwam er een paar keer gevaarlijk uit. DCG had het beter veldspel en de lage positie van de Amsterdammers lijkt geflatteerd. In de 55ste minuut kwamen de thuisploeg met een goal van Samir Bouttar langszij. DCG ging op jacht naar een voorsprong, maar kreeg het deksel op de neus van Maarten Jan Belt. De middenvelder van Soest schoot een vrije bal fraai in het doel.

De zege leek niet meer in gevaar te komen toen invaller Dylan Meijer mocht aanleggen voor een strafschop. De eerste pingel die SO Soest dit seizoen meekreeg werd binnengeschoten. Toen Maarten Jan Belt in dezelfde minuut de 2-5 binnenschoot leek het pleit beslecht.

Maar, zoals gemeld, DCG kwam nog gevaarlijk dichtbij. Het slotoffensief van DCG kwam te laat. Bouwmeester en Chelton Linger brachten de stand terug tot 4-5 maar daar bleef het bij.

Voor SO Soest is de winst een prima opsteker na de uitglijder bij Kampong. Komende zondag wacht PVC. Zal SO Soest de strijd om de tweede periodetitel goed beginnen? De eerste periodetitel gaat naar het ongeslagen NVC.

Opstelling SO Soest: Jaime Hensen; Jorney Kappenberg, Steven van den Berg, Nico Safarov (80. Wouter de Zoete), Thijs Janmaat; Dave Klarenbeek, Bas Tullemans (78. Jim vd Berg), Maarten Jan Belt, Bart Kuijpers; Ali Coban (75. Dylan Meijer), Tom Karst