• U bent ingelogd als:

SO Soest walst over PVC heen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Jaime Hensen was afgelopen zondag niet te benijden. In de koude slagregens kon de doelman van SO Soest alleen maar onder de lat schuilen. Zich warmen aan vijandelijke schoten zat er deze zondag niet in. De werkeloosheid van de keeper was tekenend voor de wedstrijd. Een oppermachtig SO Soest had genade voor de tegenstander. Dankzij keeper Julius van der Linden bleef de schade voor de Utrechters beperkt, 5-0.

Het scorebord had amper 20 tellen weggetikt of de score werd geopend. Direct na de aftrap, die werd voorafgegaan met een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan Jan van Zweden, ging SO Soest flitsend van start. PVC was hier duidelijk niet op voorbereid. De Utrechters keken apathisch toe hoe Maarten Jan Belt langs de lijn flitste en de bal op maar voorgaf aan Ali Coban die het leer simpel binnen kon schieten.

De snelle voorsprong liet SO Soest, nog steeds zonder de geblesseerde Hessel de Goeij, duidelijk op twee gedachten hinken. Doorgaan voor een hoge score of achterover leunen en genieten van een voorsprong tegen een matige ploeg. Het werd het laatste. Gevolg was dat de eerste helft niet hartverwarmend was. SO Soest kreeg een aantal goede kansen. Tom Karst was een aantal keer dicht bij zijn ‘wekelijkse’ goal, maar hij vond Van der Linden op zijn weg. De keeper hield zijn ploeg in de wedstrijd en PVC streed met voorbeeldige inzet voor elke meter. Het gevaar van de tegenstander kwam vooral van spits Wim Overbeek. De dreiging stokte echter ter hoogte van de zestienmeterlijn.

In de tweede helft, met Stan Klarenbeek voor Bart Kuijpers, kwam SO Soest los. Ali Coban anticipeerde op het slechte uitverdedigen van de tegenstander. Tergend langzaam liet hij de bal langs Van der Linden rollen.

Het verzet was na de 2-0 gebroken en Soest kon freewheelend naar een grote score voetballen. Dat ging soms met oogstrelende combinaties. De aanjager was Maarten Jan Belt die met zijn acties voor constante dreiging zorgde. De middenvelder zorgde ervoor dat Stan Klarenbeek  in stelling kwam om fraai en doeltreffend uit te halen.

De 4-0 kwam van Maarten Jan zelf die de verdediging van PVC direct onder druk zette en zichzelf een vrije positie verschafte om te scoren. In de laatste minuut maakte Tom Karst het vijftal doelpunten vol. Hij gaf, na een voorbereidend werk van Thijs Janmaat, het laatste tikje.

Ondertussen mocht Roy Stolk zijn debuut maken voor het vlaggenschip van SO Soest. De jonge verdediger had het niet echt druk, maar in zijn ijver pakte hij wel een gele kaart met een rood randje.

Een verdiende overwinning. Door het gelijke spel van NVC tegen Elinkwijk is SO Soest de koploper tot op één punt genaderd. Komende zondag wacht een zware uitwedstrijd in en tegen Abcoude. Spelend zoals in de tweede helft moet SO Soest weer een goed resultaat kunnen halen.

Opstelling SO Soest: Jaime Hensen; Jorney Kappenberg, Steven van den Berg, Nico Safarov (78. Roy Stolk), Thijs Janmaat; Bart Kuijpers (46. Stan Klarenbeek), Maarten Jan Belt, Rayendall Bitorina, Dave Klarenbeek (78. Bas Tullemans); Ali Coban, Tom Karst

 

1.Ali Coban 1-0

66. Ali Coban 2-0

70. Stan Klarenbeek 3-0

82. Maarten Jan Belt 4-0

90. Tom Karst 5-0