• U bent ingelogd als:

SO Soest verzaakt om koploper voet dwars te zetten

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Drie treffers leveren geen punten voor formatie Wallenburg

Na negentig minuten met af en toe goed voetbal stond de ploeg van trainer Herman Wallenburg met lege handen tegen koploper Purmersteijn (3-4). De Soesters maken door dit resultaat een duikeling in de ranglijst.

De thuisclub begon voor 250 toeschouwers voortvarend aan het duel. Maar al na twee minuten voetbal stond het door een fout van Maarten Jan Belt achter. Doelman Diango Alvarez kon de misser van zijn teamgenoot amper herstellen en liet het leder op zijn beurt los. Niels Eijkenaar kon eenvoudig daarna zijn ploeg op 0:1 zetten. SO Soest veerde daarna op en begon druk te zetten op de verdediging van de Noord-Hollanders. Dat bracht twee kopballen op van Jorney Kappenberg en Gido de Hiep, maar de twee zagen hun pogingen ruim over de deklat verdwijnen. Purmersteijn had tevens het geluk dat een schot van Majid Ghaddari van de doellijn werd gehaald. Alles leek erop dat  het team van coach Wallenburg de wedstrijd kon doen kantelen. Vlak voor rust vertikte Maarten Jan Belt, die een  ongelukkige wedstrijd speelde, om zijn team op gelijke hoogte te schieten. Moederziel alleen voor de doelman wist hij het speeltuig toch over de lat te tillen.

De tweede helft was amper begonnen of de 0-2 van Purmersteijn lag al weer in het netje. SO Soest antwoordde snel op die tegenvaller, want scheidsrechter Mohammed zag in een duel gevaarlijk spel jegens Dylan Meyer. Hessel de Goeij was onberispelijk vanaf elf meter:1-2.  De blauwe leeuwen gingen op jacht naar meer en gaven de snelle gasten de ruimte om te counteren. In de 67e minuut liep Purmersteijn daarmee uit naar 1-3. De strijd leek gestreden. Wallenburg bracht  Ali Coban in. De gedisciplineerde geschorste spits haalde zijn gram en zorgde indirect voor de aansluitingstreffer door de doelman te hinderen waardoor Dylan Meyer de aansluitingstreffer kon aantekenen: 2-3. Het werd nog leuker voor SO Soest, want amper twee later knikte Gido de Hiep de gelijkmaker in. In de laatste minuten greep Purmersteijn echter door weer een snelle uitval toch de volle winst in een duel waarin SO Soest verzaakte om minimaal een punt te pakken.

SO Soest- Purmersteijn 3-4. Hessel de Goeij 1-2, Dylan Meyer, 2-3, Gido de Hiep 3-3.