• U bent ingelogd als:

SO Soest verliest ‘‘spookwedstrijd’’ in Hillegom

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De sfeer rondom de wedstrijd Hillegom – SO Soest was sinister. Kantine, bestuurskamer en overige velden waren volledig ontruimd. Niemand mocht zich op het complex begeven, behalve 10 bestuursleden van SO Soest en even zoveel van Hillegom. Daarnaast een handjevol journalisten en wat KNVB-mensen en dat was het dan. Het waren de enige toeschouwers bij de wedstrijd. Door het ontbreken van sfeer en supporters was het een “spookwedstrijd”.  SO Soest verloor de wedstrijd en Hillegom had zijn straf uitgezeten. (klik op lees meer)

Het blijft bijzonder dat trouwe supporters van SO Soest de wedstrijd van hun club niet mee mochten maken omdat onverlaten zich hebben misdragen tijdens de wedstrijd Hillegom – AFC’34 begin februari. Zo moesten enkele verstokte aanhangers thuis nagelbijtend de verrichtingen van hun favorieten volgen via de berichten die de 10 uitverkorenen op de tribune doorspeelden via de social media.

Trainer Bas Dreef had voor deze wedstrijd gekozen voor een tweemansvoorhoede en de bekende ruit op het middenveld. In de punt van die ruit stond Marouane Ghaddari opgesteld. Hillegom begon de wedstrijd sterk en had een aantal kansen. De lat redde doelman Midas Dorrestein. De keeper was kort daarna twee keer alert bij schoten op zijn doel.

Bij een vrije trap van Rayendall Bitorina belandde de bal op een hand van een Hillegom-verdediger. De scheidsrechter zag er geen opzettelijk hands in en liet doorspelen. Het was voor Soest het signaal om meer initiatief te nemen. Wouter de Zoete kreeg een kopkans, maar zijn inzet was te zacht op de doelman van Hillegom in verwarring te brengen. Soest speelde een goede wedstrijd, maar leek toch met een achterstand de rust in te gaan. Dit keer zag de scheidsrechter namelijk wel een handsbal. Gido de Hiep was de dader. De penalty werd keurig gepakt door Midas Dorrestein.

Een mooie opsteker voor de tweede helft. Hillegom begint sterk aan het tweede bedrijf en krijgt een aantal mogelijkheden. In de 66ste minuut is het raak wanneer een ingooi aan Soester zijde niet goed wordt verwerkt. De tegenstander kan uitbreken en de eerste goal van de wedstrijd maken. Ali Coban leek direct hierna wat terug te doen, maar de keeper pakt de inzet van de Soester spits.

Soest geeft prima partij aan Hillegom, toch een ploeg uit de bovenste regionen. De gelijkmaker is verdiend. In de 71ste minuut geeft invaller Jorney Kappenberg een goede voorzet. Marouane Ghaddari kopt knap binnen. Kort hierna een goede voorzet van Majid Ghaddari. Dylan Meijer kopt rakelings over. Diezelfde Dylan krijgt bovendien nog een kans als hij vrije doorgang krijgt naar de keeper. Maar helaaas wordt het buitenkansje niet benut. Het missen van deze kansen zou Soest in de slotfase opbreken.

Zes minuten voor het eindsignaal krijgt Hillegom wederom een penalty en weer is het vanwege hands. De scheidsrechter fluit opnieuw erg gemakkelijk als Hessel de Goeij de bal tegen zijn arm krijgt. Ditmaal wordt er wel raak geschoten. In de laatste minuten speelt SO Soest, onder meer met invaller Robin Smeeing alles of niets. Het wordt niets, want in de blessuretijd speelt Hillegom een overtal-situatie goed uit en wordt het 3-1.

Samenvattend: Soest speelde een redelijke wedstrijd tegen een sterke tegenstander. Een gelijkspel lag voor het oprapen en was ook verdiend geweest. Door het resultaat zakt Soest een plaats maar staat het nog steeds boven de rode streep. Komende zondag komt met Fortuna Wormerveer een directe concurrent op bezoek.

Opstelling SO Soest: Midas Dorrestein; Gido de Hiep, Nico Safarov, Hessel de Goeij (85. Robin Smeeing), Wouter de Zoete (68. Jorney Kappenberg); Majid Ghaddari, Rayendall Bitorina, Marouane Ghaddari, Dave Klarenbeek (Jim van den Berg); Ali Coban, Dylan Meijer

66. 1-0

71. 1-1 Marouane Ghaddari

84. 2-1

90. 3-1