• U bent ingelogd als:

SO Soest uiteindelijk maatje te klein voor Hillegom

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Verlies in wedstrijd met twee gezichten

In een voor de neutrale toeschouwer aantrekkelijke wedstrijd heeft de ploeg van trainer Herman Wallenburg in de slotfase de volle winst verspeeld aan Hillegom.

De blauwe leeuwen begonnen goed aan het duel en na twee minuten voetbal zette Rayendall Bitorina de thuisclub op een 1-0 voorsprong. De 200 toeschouwers gingen er even goed voor zitten, maar zagen de gasten al snel het initiatief nemen. Dat leidde tot veel gevaar in het heiligdom van doelman Diango Alvarez. De gelijkmaker in de 9e minuut was dan ook niet verrassend. De defensie van Soest had de handen vol aan de beweeglijke voorhoede van de Hillegommers. Een tweede treffer voor de gasten hing dan ook in de lucht. De ploeg van Wallenburg kon met kunst en vliegwerk een grotere achterstand voorkomen. Toch kwamen de Zuid-Hollanders vlak voor rust op een verdiende voorsprong. De 1-2 stand met rust verbloemde de verhoudingen in het veld. De achterstand had ook al onoverbrugbaar kunnen zijn.

In de rust had Wallenburg enkele wissels ingevoerd. Jim van den Berg en Majid Ghaddari mochten opdraven en brachten meer dreiging in het spel van de Soesters. Het leken gouden wissels te worden voor de staf van Soest, want al na vijf minuten na de hervatting prikte Van de Berg de gelijkmaker tegen de touwen. Van den Berg zette zijn invalbeurt goed voort, want met een strakke voorzet stelde hij de andere invaller, Ghaddari, in staat om Soest op voorsprong te zetten:3-2. Het spel van Soest was even wervelend te noemen, maar helaas zakten de Soesters in. Hillegom zette een tandje bij en maakte dankbaar gebruik van een inschattingsfout van Alvarez de gelijkmaker:3-3. Zoals zo vaak sloeg daarna de paniek toe bij de thuisclub. De winnende treffer van Hillegom was daarom zuur, maar wel terecht: 3-4.

Aankomende zondag speelt Soest een inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter VSV in Velsen. Daar zal de ploeg van Wallenburg en assistent Nico van Woerkom zich moeten herpakken en winnen om zo zich wat lucht te verschaffen.

SO Soest- Hillegom 3-4 ( 1-2). 1-0 Rayendall Bitorina, 2-2 Jim van den Berg, 3-2 Majid Ghaddari.