• U bent ingelogd als:

SO Soest te sterk voor ‘uitgekleed’ VVZ’49

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Veel sfeer, maar geen gelijke strijd in bekerwedstrijd

De 4-0 eindstand op het scorebord na de bekerwedstrijd tussen SO Soest en VVZ was genadig voor de formatie van Rob Zomer. De nieuwe trainer van VVZ zag zijn ploeg bij vlagen weggespeeld worden.

De ambiance op de Bosstraat was dorpsderby waardig. Bij aanvang stroomde de hoofdtribune weer leeg. Oorzaak was een hevige blauwe rook, die de toeschouwers verjoeg, gevolgd door het constant afvuren van vuurwerk. De ‘harde kern’ van de thuisclub verzorgde het meeste vuurwerk, want het eerste kwartier viel er weinig te beleven tussen de lijnen. VVZ kon het nog bijbenen, mede doordat Tom Karst verzuimde in riante positie de goed keepende Jelle Bade te verschalken. Pas na een half uur voetbal wist SO Soest op voorsprong te komen. Het had daarbij wel de hulp nodig van Kyliam Boers. De kleine verdediger verslikte zich in de bal en gaf Jan Maarten Belt kans om het speeltuig voor de doelmond te brengen. Spits Karst was dit maal wel scherp: 1-0. Het laatste beetje hoop voor VVZ verdween acht minuten later. Uit de draai tekende Karst fraai voor zijn tweede: 2-0.

De ploegen stonden na de thee amper op het veld of de 3-0 lag al achter Bade. Ali Coban werd de ruimte ingestuurd. De spits verzilverde zijn eerste kans van de wedstrijd. Het werd nog erger voor het arme VVZ, want amper zestig tellen later mikte Karst voor zijn derde keer tussen de palen: 4-0. Trainer Gerrit Plomp, de nieuwe man bij de blauwe leeuwen reikte de ploeg van Zomer de helpende hand. Hij haalde Karst naar de kant. ,, Ik wilde vandaag zoveel mogelijk jongens laten spelen, vandaar die wissel’’, verklaarde Plomp. De nieuwbakken coach zag daarna zijn pupillen terugzakken. Dat gaf VVZ de mogelijkheid om met wat speldenprikjes iets terug te doen. Maar meer dan een schot van Levi Parinussa op de paal kwam het niet.

Nadat de blauwe rookwolken waren opgetrokken waren de voetballiefhebbers het er over eens. SO Soest had een makkelijke middag achter de rug tegen een sterk ‘uitgekleed VVZ’. De winnende coach, Gerrit Plomp zag pluspunten, maar ook minpunten bij zijn ploeg; ,, We hebben het redelijk goed gedaan. Vandaag gezien dat het de goede kant opgaat. Er zijn geen kansen weggegeven. Maar ik zag dat er dingen beter moeten. Dus er is nog wel wat te doen voordat de competitie begint. Want daar gaat het om.’’ Voor VVZ liggen de zaken wat anders. Trainer Rob Zomer maakte een leegloop van spelers mee, nadat hij getekend had op de Eemweg. Toch blijft de inwoner uit De Meern, die vorig seizoen nog met vv De Meern naar de derde divisie promoveerde positief: ,, Kijk er wordt nu geroepen dat wij een campingelftal hebben. De realiteit is dat ik een jonge groep heb met wat routiniers. En met die groep is niets mis. Ze gaan als een jekko!. Ik zie nu al verbeterpunten. Een makkelijk seizoen zal het niet gaan worden, maar we hebben afgesproken om toch te gaan verrassen. Ik zit niet bij de pakken neer. Wanneer ik A zeg, zeg ik ook altijd B.