• U bent ingelogd als:

SO Soest speelt zich veilig in IJsselstein

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

SO Soest en VVIJ. De clubs krijgen een flinke historie met elkaar. In 2013 won Soest in een tumultueuze tweestrijd in de nacompetitie van de club uit IJsselstein. Het seizoen daarna was VVIJ de uitdager van Soest dat de strijd om het kampioenschap won. In de allerlaatste minuten van dit seizoen duwde SO Soest VVIJ de nacompetitie in. Soest creëerde geen een kans, maar diep in blessuretijd zag invaller Sinan Bayzan het gaatje en scoorde hij door een woud van benen de 1-1. SO Soest veilig en we kunnen ons opmaken voor een derde opeenvolgend seizoen in de eerste klasse.

Dylan Meijer had gevoel voor het moment. Direct na het laatste fluitsignaal van de prima leidende Lars Meijer sprintte hij naar Sinan Bayzan en hij tilde de A-junior de lucht in. De topscoorder van SO Soest scoorde vandaag niet en kreeg, net als zijn ploeggenoten, zelfs geen kans. Het leek erop alsof Soest tegen een nederlaag aan zou lopen. Een nederlaag bleek niet desastreus te zijn, want Woerden had al verloren en zou dan door de dreigende overwinning van VVIJ veroordeeld zijn tot de nacompetitie.

Of de spelers van SO Soest weet hadden van die eindstand was niet duidelijk. De ploeg bleef namelijk knokken voor de gelijkmaker, hoewel daar gezien de kansenverhouding nauwelijks hoop op was. Want Soest speelde tegen een keihard knokkend VVIJ dat moest winnen om nacompetitie te ontlopen en Soest speelde ook tegen zichzelf. Het elftal was geen schim van de ploeg die de afgelopen weken toch wel indruk maakte.

Totdat Sinan Bayzan, dit seizoen overgekomen uit de jeugd van VVZ’49, dus uit de hoge hoed van trainer Herman Wallenburg werd getoverd. In de 85ste minuut viel de kleine buitenspeler in voor Ingvar Kok. Een extra aanvaller dus om de gelijkmaker te forceren. Diep, heel diep in blessuretijd viel de bal voor de voeten van de behendige speler die op 18 maart zijn 18de verjaardag vierde. Hij aarzelde niet en drukte beheerst af. De ontlading bij de spelers was groot. Een nacompetitie dreigde en door de goal van Sinan kan de vakantie nu al beginnen. Dat is een prettig vooruitzicht.

Dat Soest in de problemen kwam deze middag kwam door de overrompeling van VVIJ dat agressief en op het randje speelde. Dat was hun goed recht, want de ploeg uit IJsselstein was alleen bij een overwinning gebaat. Soest had daar een onvoldoende antwoord op. In de 14e minuut kwam de thuisploeg dan ook terecht op voorsprong dankzij een beauty van aanvoerder Woest. Met het buitenkantje krulde hij het leer in de bovenhoek.

VVIJ bleef scherper en kreeg voldoende kansen om de wedstrijd binnen te slepen. Soest bleef echter overeind en hoopte op een bevlieging. Daar moest bijna 96 minuten op gewacht worden. Een mooie bekroning van een geslaagd seizoen waarin de ploeg uiteindelijk als achtste weet te finishen.

Komend seizoen een ploeg die twee jaar eerste klasse in de benen heeft en bovendien geïnjecteerd wordt met spelers uit A-1, tweede elftal, enkele “verloren zonen” en spits Florian Beltman van VVZA. Misschien wordt het nu eens tijd om iets hoger te mikken.

Opstelling SO Soest: Diango Alvarez; Jorney Kappenberg, Robin Smeeing, Gido de Hiep, Thijs Janmaat; Bas Tullemans (46. Dave Klarenbeek), Hessel de Goeij, Maarten Jan Belt (40. Niels vd Plaats), Ingvar Kok (85. Sinan Bayzan); Rayendall Bitorina, Dylan Meijer

14. 1-0

96. 1-1 Sinan Bayzan