• U bent ingelogd als:

SO Soest speelt prima wedstrijd en wint verdiend

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Niels van der Plaats werd eventjes in de lucht getild. De kleine voorhoedespeler had even daarvoor de 3-1 gescoord en gooide daarmee de wedstrijd in het slot. Zijn teammaten waren zichtbaar blij met de snelle en hardwerkende spits die samen met Dylan Meijer ongrijpbaar was voor de achterhoede van De Zouaven. SO Soest sneed af en toe door de defensie van de thuisploeg als een warme mes door zacht boter. Het enige verwijt dat de ploeg zich kan maken is dat het te weinig scoorde. De driepunter zorgt voor een mooie positie in de middenmoot. Soest lijkt, na de tweede opeenvolgende overwinning, goed op weg.

Vooraf werd deze uitwedstrijd als lastig beoordeeld. De thuiswedstrijd tegen de club uit Grootebroek stond nog vers in het geheugen. Soest won deze wedstrijd met 2-0 maar de tegenstander liet toen wel een sterke insdruk achter. Revanchegevoelens zouden terecht zijn. Deze zondag bleek De Zouaven geen schim meer te zijn van de ploeg die in het begin van het seizoen zo’n indruk maakte.

In de beginfase wist de snelle linksbuiten een aantal keer dreigend te zijn, maar rechtsback Jorney Kappenberg wist het snelle gevaar goed te elimineren. Soest was scherp en probeerde zowel over de grond als door de lucht de voorhoede te bereiken. Over de grond lukte dat beter met de snelle spitsen Dylan Meijer en Niels van der Plaats. Beide spelers wisten in de lucht weinig te winnen tegen hun fysiek sterke tegenstanders, maar over de snelle en gladde grasmat waren zij hun tegenstanders dikwijls letterlijk te snel af.

De trekker overhalen, daar ontbrak het aan bij SO Soest. Oog in oog met de keeper werd er te veel getwijfeld of werd de bal toch maar weer een keer breed gelegd. Trainer Herman Wallenburg coachte wanhopig : “haal toch eens een keer uit!”. De kreet van de trainer was te begrijpen, maar ook hij zag dat Soest wel moest gaan scoren als het zo zou blijven voetballen. Gelukkig was Diango Alvarez ook attent bij de spaarzame tegenstoten van de tegenstander.

In de 34ste minuut kwam Soest verdiend op voorsprong. Een vloeiende aanval werd vanaf de achterlijn voortgezet door Robin Smeeing die zijn pass op maat verzilverd zag worden door Dylan Meijer. De Soester topscoorder rondde beheerst af. Enkele minuten later was het 1-1. Een snelle counter werd van dichtbij door de linksbuiten, de gevaarlijkste man van De Zouaven, binnen geschoten.

Het was tekenend voor de veerkracht van de ploeg dat het zich direct herpakte na de onverwachte tegentreffer. De duels op het middenveld werden gewonnen en Soest bleef kansen krijgen. Maarten Jan Belt, de uitblinker van deze middag, had een fraaie pass in petto voor Dylan Meijer, die vrij door kon lopen op het vijandelijke doel. De beheerste schuiver betekende weer een voorsprong en dat vlak voor het rustsignaal.

Herman Wallenburg was tevreden in de rust, maar baalde ervan dat zijn ploeg slechts twee goals had gemaakt. “We hadden minimaal vier goals moeten maken, dan was de tweede helft een formaliteit geweest!” De trainer keek dus op tegen het tweede bedrijf en had vast verwacht dat de tegenstander op jacht ging naar de gelijkmaker. Maar dat bleek dus reuze mee te vallen. De Zouaven bakte er in de tweede helft niks meer van. De tegenstander had moeite om de bal langer dan tien seconden in de ploeg te houden en Soest kon naar hartelust combineren.

Kort na rust viel de 1-3. Niels van der Plaats werd in de hoek van het strafschoppengebied gevonden en hij vond het gaatje in de korte hoek. Toen waren er nog 40 minuten te spelen. In die 40 minuten creƫerde SO Soest nog veel kansen en bezondigde de ploeg zich af en toe aan iets te frivool voetbal. De toeschouwers uit Soest konden het wel waarderen en hadden voor hun lange reis wellicht op meer goals getrakteerd mogen worden, maar de overwinning was natuurlijk prachtig. SO Soest speelde om te winnen, de spelvreugde was zicht- en hoorbaar en de ploeg scoorde veel achten en negens. Prima zo! Dat geeft hoop voor het restant van de competitie.

Opstelling SO Soest: Diango Alvarez; Jorney Kappenberg, Robin Smeeing (78. Hessel de Goeij), Gido de Hiep, Thijs Janmaat; Ingvar Kok, Bas Tullemans, Maarten Jan Belt, Rayendall Bitorina (89. Dave Klarenbeek); Niels van der Plaats, Dylan Meijer (86. Simon van Hengstum)

34. 0-1 Dylan Meijer

38. 1-1

44. 1-2 Dylan Meijer

49. 1-3 Niels van der Plaats