• U bent ingelogd als:

SO Soest slaat plank mis in cruciaal duel

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Bas Dreef: ‘ We verloren op persoonlijke fouten’

Na afloop van het door SO Soest met 1-4 verloren duel tegen Fortuna Wormerveer was het Soest kamp in mineur. Het besef was daar dat er cruciale nederlaag was geleden tegen een mede degradatie kandidaat. In plaats een relatief veilig afstand te nemen op de ranglijst duikelde de ploeg van trainer Bas Dreef weer onder de rode streep.

De thuisclub moest het doen zonder de geblesseerde Maarten Jan Belt en de vakantie vierende Dylan Meyer. Dat bleek een flinke aderlating, want SO Soest kon de eerste helft niet imponeren. Sterker nog het leek zich niet te beseffen dat er iets op het spel stond. Coach Dreef sprak dit tegen: ‘ We speelden agressief  en soms met goed voetbal. De lat stond tweemaal een treffer in de weg. We gaven maar anderhalve kans weg en dat werd door een persoonlijke fout de 0-1 vlak voor rust. Maar we waren echt wel strijdlustig’ Toch speelden bij de blauwe leeuwen teveel jongens onder de maat. Ook Dreef moet gezien hebben dat bepalende spelers het zondag lieten afweten. Natuurlijk had zijn team de pech dat Hessel de Goey en Maroane Ghaddari het aluminium troffen. Extra pech was een fatale fout van Yorney Kappenberg die vlak voor rust de gasten in staat stelde om op voorsprong te komen.

Ali Coban en Coen Roest werden in de rust geofferd voor Sinan Bayzan en Robin Smeeing. Al snel kwam Soest op gelijke hoogte. Een handsbal binnen de beruchte lijnen werd  door de goed leidende arbiter bestraft met een strafschop. Hessel de Goey maakte dankbaar gebruik van de gelegenheid:1-1. Lang heeft de feestvreugde niet mogen duren, want al na vijf minuten lag de 1-2 achter de goed keepende Midas Dorrestein. De doelman hield daarna zijn heiligdom schoon met enkele spectaculaire reddingen. Toch kon ook hij niet voorkomen dat de gasten alle vrijheid kregen om uit te lopen naar een 1-4 score. Voor Dreef is er nog niets verloren: ‘ Wel een teleurstellend resultaat, maar handhaven blijft onze doelstelling. Het liefst rechtstreeks. Het vandaag vertoonde spel geeft vertrouwen.’