• U bent ingelogd als:

SO Soest pakt in de slotfase de volle buit tegen Fortuna Wormerveer

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De rollen waren eens omgedraaid. SO Soest heeft dit seizoen in de slotfase vaak de punten weggegeven. Nu was de slotfase eindelijk eens in het voordeel van de blauw-witten. Vijf minuten voor het eindsignaal keek Soest nog tegen een 2-1 achterstand aan. Maar in de laatste vijf minuten scoorde Soest tweemaal. Marouane Ghaddari en invaller Florian Beltman keerden het tij, nadat Ali Coban al eerder raak had gekopt. 2-3. (klik op lees meer voor vervolg)

Florian Beltman stond twee minuten in het veld toen hij de laatste schakel was in de aanval. Hij gaf het laatste tikje dat SO Soest de overwinning bezorgde. Was de winst verdiend? Misschien niet helemaal. De thuisploeg flitsde vooral in de eerste helft en dat deed de ploeg vaak letterlijk. De snelle buitenspelers van Fortuna waren namelijk supersnel en bezorgden de backs van Soest overwerk. Vooral Thom Kok had zijn handen vol aan de snelle rechtsbuiten. Dat Soest zonder schade de rust haalde was voornamelijk aan doelman Diango Alvarez te danken die elke keer op de goede plek stond. Aan de overkant waren er wel wat kansjes te noteren. Ali Coban en Jim van den Berg kregen goede mogelijkheden, maar zij vonden de keeper op hun weg.

In de tweede helft werd Thom Kok gewisseld voor Robin Smeeing. De routinier van Soest vierde na lang blessureleed zijn rentree. Niels van der Plaats ging de snelle rechtsbuiten bewaken. Soest groeide meer in de wedstrijd en kreeg wat mogelijkheden. De score werd geopend door de thuisploeg. Weer een aanval op snelheid waarbij de Soester defensie geklopt werd. De bal werd van dichtbij ingeschoten.

De schade werd binnen tien minuten gerepareerd. Maarten Jan Belt legde een vrije trap precies op het kopgrage hoofd van Ali Coban. Met een sierlijke boog verdween de bal in de hoek. De wedstrijd was aantrekkelijk en beide ploegen wilden zichtbaar voor de winst gaan. Bij Soest ontpopte Rayendall Bitorina zich als absolute uitblinker. De middenvelder zorgde voor rust en veroverde veel ballen.

Fortuna leek de wedstrijd te gaan winnen. In de 71ste minuut werd een vrije trap binnengekopt. Maar zoals in de aanhef beschreven: het venijn zat in de staart en het zat Soest dit keer meer in de slotfase. Marouane Ghaddari (in de basis in plaats van zijn familielid Majid die deze week niet getraind had) had de hoofdrol. In de 85ste minuut krulde hij de bal, na voorbereidend werk van Ali Coban, in de kruising. Soest leek genoegen te nemen met een gelijkspel. Maar drie minuten later stond het opeens 2-3. Marouane Ghaddari ging goed door aan de rechterkant. Zijn voorzet werd van dichtbij ingeschoten door Florian Beltman.

De scheidsrechter liet lang doorspelen en het was nog spannend in de slotfase. Diango Alvarez hield zijn ploeg overeind en de driepunter werd hartelijk verwelkomd door spelers, begeleiding en supporters. Een mooie overwinning. Goed voor het moraal. Zondag tijdens de laatste thuiswedstrijd van 2016 verdient dit een vervolg tegen Legmeervogels.

Opstelling SO Soest: Diango Alvarez; Niels van der Plaats, Gido de Hiep, Jorney Kappenberg (72. Dave Klarenbeek), Thom Kok (46. Robin Smeeing); Bas Tullemans, Maarten Jan Belt, Jim van den Berg (86. Florian Beltman), Rayendall Bitorina; Marouane Ghaddari, Ali Coban

53. 1-0

62. 1-1 Ali Coban

71. 2-1

85. 2-2 Marouane Ghaddari

88. 2-3 Florian Beltman