• U bent ingelogd als:

SO Soest pakt benauwde zege in Badhoevedorp

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Trainer Danny Hijzelendoorn van tegenstander Pancratius heeft gemengde gevoelens na de wedstrijd van zijn team tegen SO Soest. De oefenmeester van de ploeg uit Badhoevedorp zag “het beste Pancratius van dit seizoen”. Het is een uitspraak die menig trainer doet wanneer hij punten heeft verloren van SO Soest. Ze snappen niet waarom Soest zo hoog staat en nog ongeslagen is.

Wellicht is de opmerking van Hijzelendoorn, hoewel niet complimenteus bedoeld, toch een veer in de hoed van de ploeg van SO Soest. Want ongeslagen zijn, bijna elke wedstrijd winnen, desnoods met miniem verschil, is een kwaliteit op zich.

Deze zondag speelt Soest niet best tegen Pancratius. De tegenstander krijgt de nodige kansen, maar Jaime Hensen weet zijn doel schoon te houden. Soest weet niet in de wedstrijd te komen. De tweede bal wordt verloren, de vleugels worden nauwelijks bereikt. Te weinig dreiging is er om Pancratius in verlegenheid te brengen. Op slag van rust komen de blauwwitten toch op voorsprong. Onverdiend? Misschien wel, maar nogmaals, ook dat kan een kwaliteit zijn. Uit een vrije trap van Jorney Kappenberg weet Gido de Hiep de bal dusdanig te raken dat deze via de kluts in het net belandt.

In de tweede helft begint het grote tegenhouden. Soest staat met de rug tegen de muur en voor het doel. Pancratius mist een behoorlijk aantal kansen en de tijd tikt weg in het voordeel van SO Soest. Een wedstrijd over de streep trekken lukt dit seizoen aardig. Tot frustratie van de tegenstander die telkens weer ‘de beste wedstrijd van het seizoen’ speelt.

De zege wordt behaald en dat met tien man in de eindfase. Dani Schmitz ziet namelijk twee keer geel en moet voortijdig inrukken.

Volgende week volgt een krachtmeting tegen naaste concurrent SDZ. Bij een overwinning pakken de Amsterdammers de koppositie.

Opstelling: Jaime Hensen, Jorney Kappenberg, Hessel de Goeij, Wouter de Zoete, Gido de Hiep; Rayendall Bitorina, Bas Tullemans, Milan van Wincoop, Niels van der Plaats (75. Stan Klarenbeek), Marouane Ghaddari, Dani Schmitz (rood 84)

38. Gido de Hiep 0-1

Geef een reactie