• U bent ingelogd als:

SO Soest loopt averij op in Weesp

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na de pijnlijke nederlaag vorige week tegen koploper NVC morste SO Soest zondag opnieuw punten. In en tegen Weesp kwam SO Soest niet verder dan 2-2. Het gelijke spel tegen de Rode Lantaarndrager zorgt ervoor dat NVC zes punten voorsprong op SO Soest neemt. Kampong speelde ook gelijk en volgt dus ook op zes punten van de lijstaanvoerder uit Naarden.

Vijf minuten voor het eindsignaal scoorde Tom Karst de gelijkmaker. Objectief gezien zou je dan blij zijn met het behaalde punt. Deze zondag lag dat anders. SO Soest was een stuk beter dan Weesp en was dat gezien de stand op de ranglijst ook wel verplicht. Het veldoverwicht, het aantal uitgespeelde kansen, de kansen die via paal of lat in het luchtledige verdwenen. Het waren allemaal boeiende gespreksonderwerpen na afloop van het duel.

Soest verloor twee punten in de strijd om de titel en dat deed zeer. De ploeg, met Gido de Hiep op de plek van de geblesseerde Hessel de Goeij, begon goed aan het duel Maar al vroeg in de wedstrijd keken de Soesters tegen een achterstand. Opnieuw, de zesde keer al dit seizoen, mocht een tegenstander vanaf elf meter aanleggen.

Kort na de achterstand zorgde Steven van den Berg voor de gelijkmaker. In de tweede helft ging Soest op jacht naar de voorsprong. Maar de kansen werden niet benut. Zoals het dan zo vaak gaat viel de treffer aan de overkant.

Gelukkig wist Tom Karst de schade nog enigszins beperkt te houden met de late gelijkmaker. Soest loopt averij op. Komende zondag volgt de derby tegen Hooglanderveen. We herinneren ons de uitwedstrijd. Soest had het toen lastig in de eerste helft en wist pas na de rust uit te lopen op de stugge dorpsploeg.

Opstelling SO Soest: Jaime Hensen; Jorney Kappenberg, Steven van den Berg, Gido de Hiep, Nico Safarov; Dylan Meijer, Rayendall Bitorina, Maarten Jan Belt, Thijs Janmaat (70. Bas Tullemans); Tom Karst, Ali Coban

 

5. 1-0

10. 1-1 Steven van den Berg

69. 2-1

85. 2-2 Tom Karst