• U bent ingelogd als:

SO Soest krijgt te weinig tegen NVC

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De confrontatie met koploper NVC werd vooraf bestempeld als een sleutelduel. Zou SO Soest winnen van de ploeg uit Naarden, dan zou het slotakkoord van de competitie nog wel eens interessant kunnen worden. Helaas lukte het SO Soest niet om te stunten in Naarden. Dat hadden ‘De Blauwe Leeuwen’ wel verdiend. Het vizier stond niet op scherp en Soest miste een serie kansen. Daardoor had NVC aan één goal genoeg voor de volle winst.

NVC lijkt na deze zondag in een zetel naar de titel te gaan. Op basis van de arbeid die deze ploeg op de mat legt is dat zeker verdiend. Bovendien heeft NVC veel individuele klasse. Een compliment aan SO Soest dat deze zondag minimaal in het spoor van de aanstaande kampioen kon blijven. Sterker nog: Soest had minimaal recht op een punt gehad.

De wedstrijd was nog geen vijf minuten oud toen Soest al drie fraaie kansen had gehad. Achtereenvolgens Tom Karst, Dylan Meijer en Ali Coban zagen hun pogingen strandden. Het had de wedstrijd een volledig ander verloop kunnen geven.

Nu gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe en zagen de toeschouwers vooral een tactisch schaakspel. NVC speelde vooral de lange bal en zocht de diepe spitsen, Soest probeerde het via de flanken, maar zag veel voorzetten niet aankomen.

Ook in de tweede helft schiep Soest zich een aantal fraaie mogelijkheden om de score te openen. Ali Coban kon vrij aanleggen, maar zijn schot was te zacht om de keeper in moeilijkheden te brengen. De spits van Soest schoot even later weer een dot van een kans tegen de keeper. In de rebound konden zowel Dylan Meijer als Tom Karst niet afdrukken.

NVC was wel doeltreffend. De thuisploeg counterde scherp en via een aantal schijven kwam de bal bij de spits die van dichtbij keeper Jaime Hensen wist te passeren.

In de slotfase kreeg Soest nog voldoende mogelijkheden om een verdiende gelijkmaker te scoren. Maarten Jan Belt had de beste mogelijkheid, maar tot ontsteltenis van alles wat Soest was ging de bal voorlangs.

Volgende week tijdens DE DAG VAN DE CLUB moet SO Soest het dan maar aan het thuispubliek laten zien. De competitie goed uitspelen en dan hopen of er nog een ticket voor de nacompetitie inzit is voorlopig de enige optie.

Opstelling SO Soest: Jaime Hensen; Nico Safarov, Hessel de Goeij (80. Ingvar Kok), Rayendall Bitorina, Thijs Janmaat; Bas Tullemans, Maarten Jan Belt, Jim van den Berg, Dylan Meijer; Tom Karst, Ali Coban

72. 1-0