• U bent ingelogd als:

SO Soest krijgt te weinig tegen Nieuw Utrecht

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Te weinig kansen creëren breekt ploeg Wallenburg op

Weinig kansen creëren en het niet benutten daarvan is zondag SO Soest noodlottig geworden. De blauwwitten verloren daarom onverdiend van degradatie concurrent Nieuw Utrecht met 0-2.

Hessel de Goeij was dan afloop ook eerlijk: ‘ Ik kijk terug op een slechte wedstrijd, terwijl we goed begonnen.’ Soest had inderdaad een redelijke eerste helft en had al vroeg via Rayendall Bitorina op voorsprong moeten komen. De middenvelder mikte echter naast het doel. De gasten uit Utrecht namen na twintig minuten het heft in handen, maar brachten de Soester defensie niet in de problemen. Feit is wel dat Tom Kok een tegentreffer kon voorkomen door op de doellijn redding te brengen. Aan de overkant had Dylan Meyer, na een uitstekende pass van Ali Coban, de score kunnen openen, maar de kleine spits vond de doelman op zijn weg.

Na de hervatting was er een klein offensief van de thuisclub te bewonderen. Schoten van Meyer, Jim van den Berg en Coban hadden een beter lot verdiend. Daarom was het extra zuur dat de Utrechters via een uitval door een doelpunt van Aegon Ignatia onverdiend op voorsprong kwamen. Coach Wallenburg bracht Coen Roest tussen de lijnen. Diens eerste actie was een splijtende pass op Majid Ghaddari, die het speeltuig langs de verkeerde kant van de paal schoof. Nadat Diango Alvarez enkele malen knap redding had gebracht mikte invaller Florian Beltman eerst op de lat om daarna een inzet van de lijn te zien gehaald. In de extra tijd maakte Nikolas Sergiou een einde aan de laatste Soester hoop door in een counter de 0-2 aan te tekenen.

Voor SO Soest was het een dure nederlaag in de strijd tegen degradatie. Maar volgens Hessel de Goeij heeft hij de moed niet verloren: ‘ Deze uitslag veranderd niets. We moeten gewoon weer gaan winnen en een serie neer zetten.’ De Goeij was niet tevreden over het vertoonde spel: ‘ We waren vandaag gewoon niet dwingend genoeg, maar dat geldt ook voor mij.’