• U bent ingelogd als:

SO Soest komt net iets tekort tegen koploper

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Purmersteijn is een van de kanshebbers voor de titel in de eerste klasse A. Samen met Hoogland en Alphense Boys gaat de ploeg uit Purmerend strijden voor een ticket naar de hoofdklasse. Dat werd afgelopen zondag duidelijk toen de koploper aantrad tegen SO Soest. Het was een wedstrijd waarin Soest dacht zich te kunnen meten met de volwassen spelende ploeg. Op twee cruciale momenten scoorde de tegenstander en de wedstrijd werd vakkundig uitgespeeld. (klik op lees meer)

Soest begon sterk aan de wedstrijd tegen de lijstaanvoerder. Met Dylan Meijer en Niels van der Plaats was er weer volop snelheid en verrassing in de Soester voorhoede. De Soesters zetten brutaal druk, maar wisten niet tot noemenswaardige kansen te komen. Pumersteijn begon nerveus aan de wedstrijd en grossierde in de beginfase in foutieve passes. Maar naarmate de wedstrijd vorderde kreeg de ploeg weer grip op de wedstrijd. Soest kwam er sporadisch uit en vooral de uitbraak van Niels van der Plaats leek kansrijk, daarnaast kreeg Milan van Wincoop ook de gelegenheid uit te halen. Maar daar bleef het voorlopig bij.

In de rust werd er door de volgers al nagedacht over een stiekem stuntje, maar die hoop vervloog toen de tweede helft nog geen minuut oud was. Een snelle aanval over de linkerkant werd door Daniël Schermer afgerond met een ferme kopstoot. Vanaf dat moment speelde Soest een verloren wedstrijd. Purmersteijn controleerde het spel en speelde zeer solide. Soest mocht meedoen, maar kon niet echt gevaarlijk worden.

Met een dubbele wissel, de wintersporters Ingvar Kok en Robin Smeeing voor Milan van Wincoop en Niels van der Plaats, probeerde trainer Herman Wallenburg nog wat stootkracht te creëren. Soest mocht combineren tot aan de rand 16 maar wist geen gevaar te stichten. Toen na 71 minuten opnieuw Daniël Schermer uit een vrije trap raak wist te koppen was het over en uit. Een goed schot van Maarten Jan Belt was nog een wapenfeit voor de thuisploeg. Achterin zorgden keeper Diango Alvarez en uitblinker Gido de Hiep er voor dat de schade beperkt bleef.

Kortom: Soest speelde een redelijke wedstrijd, maar was niet goed genoeg om het Purmersteijn moeilijk te maken. Volgende week wederom een lastige ploeg als tegenstander. In en tegen Hoogland moet SO Soest in de derby maar wat rechtzetten.

Opstelling SO Soest: Diango Alvarez; Jorney Kappenberg (83. Simon van Hengstum), Hessel de Goeij, Gido de Hiep, Thijs Janmaat; Bas Tullemans, Maarten Jan Belt, Milan van Wincoop (65. Ingvar Kok), Rayendall Bitorina; Niels van der Plaats (65. Robin Smeeing), Dylan Meijer

 

46. 0-1 Daniël Schermer

71. 0-2 Daniël Schermer