• U bent ingelogd als:

SO Soest komt goed weg bij Nieuw Utrecht

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De wedstrijd leek gespeeld. Na een uur voetballen was de fut eruit bij SO Soest en zette Nieuw Utrecht af en toe aan voor weer een aanval. Maar in de slotminuten gebeurde er opeens van alles en wist Soest twee keer te scoren en alsnog een punt mee naar huis te nemen.

Een gewonnen punt dus, daar in de nieuwbouwwijk Leidsche Rijn. Een punt dat op de valreep nog werd gered door eendrachtige samenwerking tussen Diango Alvarez en Dave Klarenbeek. Nadat de bal weer werd ingeleverd kon er vrij doorgelopen worden naar het Soester doel, maar met de gezamenlijke krachtsinspanning kon het leer van de doellijn gered worden.

De laatste kans voor de thuisploeg was symptomatisch voor de wedstrijd. SO Soest bleef maar lukraak ballen inleveren. Inspeelpasses waren te onnauwkerig, zeg maar slordig, waardoor de snelle spitsen van Nieuw Utrecht doelrijpe kansen in de schoot geworpen kregen. Onbegrijpelijk dat SO Soest het zo uit handen gaf. Een gebrek aan scherpte en concentratie kan je het noemen.

En de ploeg begon zo goed. Binnen tien minuten was er een voorsprong te noteren. De steekpass van Ali Coban, de goede solo en het dito afwerken van Rayendall Bitorina. Maar Soest kwam na de snelle voorsprong in de problemen. De behendige spits, Serdar Akkanat, was nauwelijks af te stoppen. De Soester verdedigers, met wederom Bas Tullemans in het centrum, hadden handen en voeten nodig om deze nummer 9 aan banden te leggen.

Een penalty, veroorzaakt door Jorney Kappenberg, bracht de terechte gelijkmaker. Even daarvoor had Bas Tullemans het houtwerk getest met een hard schot. Dat was een van de sporadische Soester kansen.

In de tweede helft kwam Soest snel op een schier onoverbrugbare achterstand. In de 53ste minuut kreeg Akkanat vrije doorgang nadat een inspeelpass werd onderschept en de Soester helft, op Diango Alvarez na, onbevolkt was. Drie minuten later werd een vrije trap loepzuiver binnengeschoten en leek de wedstrijd beslist.

De wedstrijd kabbelde dus voort en langs de lijn werd al om het eindsignaal verzucht. SO Soest leek een verloren wedstrijd te spelen. Maar het venijn zat dit keer in de staart. Opeens was er wel agressie en wist Soest tot kansen te komen. Het inbrengen van Florian Beltman, als nuttige bliksemafleider, was daar zeker debet aan. Een minuut voor het verstrijken van de officiele speeltijd frommelde Hessel de Goeij de 3-2 binnen. Een minuut later was de stand gelijk toen een vrije trap

door Majid Ghaddari werd ingekopt, waarbij Florian Beltman de aandacht had van de verdediging had afgeleid.

Het gewonnen punt werd bijna weer ingeleverd, maar zoals gezegd: het duo Diango en Dave was attent.

Samenvattend: SO Soest speelde de minste wedstrijd tot zover, maar toonde net op tijd veerkracht om de wedstrijd om te buigen naar een acceptabel resultaat. Volgende week tegen koploper AFC’34 staat er een steviger opponent dan deze middag. Het moet dan dus zeker anders gaan.

Opstelling SO Soest: Diango Alvarez; Jorney Kappenberg (46. Niels van der Plaats); Bas Tullemans, Gido de Hiep, Thom Kok; Rayendall Bitorina, Hessel de Goeij, Maarten Jan Belt, Ingvar Kok (76. Dave Klarenbeek); Ali Coban (70. Florian Beltman), Majid Ghaddari

10. 0-1 Rayendall Bitorina

22. 1-1

53. 2-1

56. 3-1

89. 3-2 Hessel de Goeij

90. 3-3 Majid Ghaddari