• U bent ingelogd als:

SO Soest in nacompetitie onderuit in Wognum,

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Het toetje kwam vorige week toch wat onverwacht. Een week later, na twee keer drie kwartier in Wognum is het dessert inmiddels op. SO Soest verloor met 3-0 van SV Spartanen dat daardoor verder mag in de nacompetitie. SO Soest start na de zomervakantie weer in de tweede klasse en dat na een seizoen waarin een karrenvracht aan punten werd binnengesleept.

Toen SO Soest in 2014 kampioen werd van de tweede klasse behaalde het 53 punten. Het exacte aantal werd ook in deze jaargang gehaald, alleen leverde dat slechts een derde plaatst en dus een periodetitel op. De verhoudingen in deze klasse lagen erg scheef, een feit dat door aanvoerder Hessel de Goeij al werd opgemerkt in een interview. De bovenste vijf ploegen zijn van goed niveau en kunnen waarschijnlijk meekomen in de eerste klasse, de andere ploegen hebben dit seizoen gestreden tegen degradatie.

SO Soest behoorde tot de drie beste ploegen van de afdeling, maar juist in de topwedstrijden tegen de andere topploegen werd er niet thuisgegeven. Tegen de concurrenten uit de top-4 (NVC, Kampong en Hooglanderveen) werd maar één overwinning gehaald.

Dat euvel om het tegen gelijkwaardige ploegen net niet waar te maken was ook deze zondag te zien bij het treffen tegen de nummer twee uit 2A SV Spartanen. Qua volume had SO Soest dankzij de jeugdige aanhang een voorsprong te pakken. Met vuurwerk, spandoeken, rookbommen en veel kabaal werden “De Blauwe Leeuwen” bij de aftrap begroet.

SO Soest, zonder de zieke Maarten Jan Belt, begon afwachtend. Lange ballen op de spitsen Ali Coban en Tom Karst werden eenvoudig gepareerd door het sterke centrale verdedigingsduo van de thuisploeg. Spartanen stak die eerste helft goed in elkaar. Compact spelend waarbij elke tweede bal werd gewonnen en in de omschakeling was deze ploeg messcherp in de counter.

Soest liep dik in het mes. De twee goals van Spartanen, nog voor rust gescoord, kwamen beiden via de rechterkant van de thuisploeg. Op snelheid werd de Soester verdediging geklopt en beide keren was Bram van der Duijs kansloos.

In de tweede helft, met Stan Klarenbeek en Steven van den Berg als invallers, kreeg Soest weer wat kleur op de wangen. De ploeg was een aantal keer dicht bij de aansluitingstreffer en gezien het spelbeeld was dat meer dan verdiend geweest. Het is koffiedik natuurlijk, maar wat als de keeper van Spartanen niet zo katachtig gereageerd had op de inzetten van Steven van den Berg en Tom Karst. Dan was de tweede helft waarschijnlijk meeslepender en spannender geweest. Nu kabbelde de wedstrijd naar het einde. Tien minuten voor tijd viel met de derde goal de wedstrijd definitief in het slot. Spartanen mag verder in de nacompetitie en ontmoet HSV uit Heiloo. In de andere rondes werden zowel Hooglanderveen als Kampong uitgeschakeld tegen respectievelijk Assendelft (2-1) en De Zouaven (3-1). Dat betekent dat wij deze ploegen komend seizoen weer terug zien. Met AFC Quick daar ook bij staan er in ieder geval een aantal leuke derby’s op het programma.

Voor Dylan Meijer, Steven van den Berg en Tom Karst was dit de laatste wedstrijd die zij (voorlopig?) voor SO Soest gespeeld hebben. Maarten Jan Belt en Bart Kuijpers hadden dat reeds eerder gedaan. Wij wensen deze mannen nogmaals veel succes in hun persoonlijke en sportieve leven.

Opstelling SO Soest: Bram van der Duijs; Jorney Kappenberg, Hessel de Goeij (46. Steven van den Berg), Rayendall Bitorina, Nico Safarov; Jim van den Berg, Bas Tullemans, Dylan Meijer, Thijs Janmaat (46. Stan Klarenbeek); Tom Karst, Ali Coban

10. 1-0

35. 2-0

80. 3-0