• U bent ingelogd als:

SO Soest heeft maar een helft nodig tegen Scherpenzeel

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na de deceptie tegen VVZ’49 (4-0 verlies) had SO Soest wat recht te zetten. In de tweede bekerwedstrijd kwam Soest flitsend uit de startblokken en werd tegenstander Scherpenzeel van het kastje naar de muur getikt. In het tweede bedrijf werd de wedstrijd plichtmatig uitgespeeld. Samenvattend: SO Soest had aan een helft genoeg om Scherpenzeel af te schudden. De overwinning geeft uitzicht voor een vervolg in de bekercompetitie. Klik op lees meer.

De opstelling was ten opzichte van de wedstrijd tegen VVZ flink gewijzigd. Majid Ghaddari maakte na twee jaar afwezigheid zijn rentree in de basiself. Keeper Bram van der Duijs maakte zijn officiele debuut in Soest 1. Ingvar Kok, Hessel de Goeij en Maarten Jan Belt verschenen weer op het appél. Niels van der Plaats en Dylan Meijer ontbraken nog.

SO Soest speelde veel beter dan afgelopen zaterdag en met flitsende combinaties werd Scherpenzeel, tweede klasse zaterdag, af en toe zoek gespeeld. De offensieve dadendrang had succes. Na 13 minuten opende Maarten Jan Belt met een fraaie curve de score. Tien minuten later verdubbelde Ali Coban de stand door zich goed vrij te spelen en de keeper met een boogbal kansloos te laten. Een monsterscore leek in de maak en Soest miste nog een aantal fraaie mogelijkheden.

De derde goal werd gemaakt na een aantal fraaie combinaties. Maarten Jan Belt werd in de ruimte gestuurd op de rechterflank en diens voorzet was op maat voor Ali Coban die zijn tweede treffer van deze avond mocht maken.

Soest speelde een goede wedstrijd, maar helaas bleef het bij die flitsende eerste 45 minuten. In de tweede helft werd de wedstrijd plichtmatig uitgespeeld en kreeg tegenstander Scherpenzeel een aantal mogelijkheden voor de aansluitingstreffer. Voor keeper Bram van der Duijs was dit wel prettig. De jonge doelman kon zich bij enkele mogelijkheden op prima wijze onderscheiden. Hij moest slecht één keer capituleren en in de slotminuten keek hij bovendien vakkundig een penalty langs de paal.

Samenvattend: SO Soest zette flink wat recht in de eerste helft maar in het tweede bedrijf veroordeelde de ploeg zichzelf tot een loom potje voetbal. De overwinning brengt een vervolg in de bekercompetitie wel dichterbij. Wellicht is een gelijkspel tegen Nieuwland komende zaterdag (aftrap 17:00 uur in Amersfoort) al voldoende.

Opstelling SO Soest: Bram van der Duijs; Jorney Kappenberg, Gido de Hiep, Bas Tullemans, Thom Kok; Ingvar Kok, Maarten Jan Belt, Hessel de Goeij (73. Tim Slingerland), Rayendall Bitorina; Majid Ghaddari (60. Levi Parinussa), Ali Coban (62. Florian Beltman)

13. Maarten Jan Belt 0-1

23. Ali Coban 0-2

32. Ali Coban 0-3

66. 1-3