• U bent ingelogd als:

SO Soest heeft geen moeite met Nieuw Utrecht

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na de mooie seizoenstart tegen FC Weesp deed SO Soest het tegen Nieuw Utrecht nog een fractie beter. De ploeg hield de nul (vooral dankzij keeper Jaime Hensen die op fraaie wijze een strafschop keerde) en kwam geen moment in gevaar tegen de ploeg waartegen het in voorgaande edities zoveel problemen had.

Nieuw Utrecht was vorig seizoen de eerste degradant uit de eerste klasse. De Utrechters behaalden maar 16 punten. SO Soest behaalde maar liefst vijf verliespunten tegen deze ploeg. De degradatie van onze favorieten is dus mede door deze stugge ploeg gekomen.

Afgelopen zondag lagen de krachtsverhoudingen verder uit elkaar dan vorig seizoen. SO Soest had geen kind aan Nieuw Utrecht en kon met gemak de ene na de andere soepele aanval op de stugge grasmat neerleggen. Met dezelfde opstelling als vorige week maakte het team van Gerrit Plomp indruk.

Het was dan ook niet verrassend dat Soest op voorsprong kwam. Nadat hij eerst met een vrije trap de paal had geteisterd had Ali Coban enkele tellen later succes. In de vrije ruimte schoot hij door de benen van de keeper koelbloedig raak.

Nieuw Utrecht kon weinig terug doen. Het was pas in de 25ste minuut dat Jaime Hensen zijn kwaliteiten moest aanspreken om de tegenstander van het scoren te houden. Op slag van rust werd de wedstrijd beslist. Tom Karst maakte op aangeven van uitblinker Maarten Jan Belt 0-2 en twee minuten later schoot Ali Coban zijn tweede van de middag binnen.

De tweede helft kreeg een plichtmatig karakter. SO Soest kreeg kansen en controleerde de wedstrijd. Nieuw Utrecht kon, behoudens een paar kleine kansen, geen echte vuist maken. Toch had het tweede bedrijf een gezicht gekregen als Jaime Hensen in de 47ste minuut die heldendaad niet had verricht. Na ongelukkig hands van Steven van den Berg legde de scheidsrechter de bal op de stip. Jaime hield met een katachtige reflex zijn doel schoon en zorgde er daarmee voor dat alle hoop uit de harten van de tegenstander verdween.

In de 53ste minuut zorgde Dylan Meijer na een prachtig uitgespeelde aanval voor 0-4. Het was het slotakkoord wat scoren betreft voor SO Soest. Maar in het verloop van de wedstrijd waren er nog enkele hoogstandjes die een goal hadden verdiend. Hopelijk hebben we die in de tas gelaten voor de tegenstander van volgende week, thuis in het eigen theater: Elinkwijk.

Opstelling SO Soest: Jaime Hensen; Jorney Kappenberg, Hessel de Goeij, Steven van den Berg, Thijs Janmaat (46. Nico Safarov); Bas Tullemans (46. Dylan Meijer), Maarten Jan Belt, Rayendall Bitorina, Bart Kuijpers (80. Dave Klarenbeek); Ali Coban, Tom Karst

 

13. 0-1 Ali Coban

41. 0-2 Tom Karst

45. 0-3 Ali Coban

53. 0-4 Dylan Meijer