• U bent ingelogd als:

SO Soest geklopt op de counter

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De uitslag doet vermoeden dat het spannend was in Beverwijk. SO Soest verloor met 4-3 van DEM en behaalde voor de derde keer dit seizoen deze negatieve score. Maar ditmaal was de uitslag wat geflatteerd. Na 64 minuten stond het 4-1 voor de thuisploeg en leek de rest van de wedstrijd slechts een bijzaak voor de statistieken. In de laatste minuten scoorde Soest nog twee keer, maar toen was het leed al lang geleden. DEM was vooral in de tweede helft messcherp in de counter en dat brak onze ploeg op.

SO Soest, met Florian Beltman voor de geblesseerde Ali Coban in de basis, begon sterk aan de wedstrijd. DEM werd afgejaagd en kreeg de bal niet uit de verdediging. In de openingsfase had Soest eigenlijk op voorsprong moeten komen. De DEM-keeper en de paal (bij een inzet van Florian Beltman) stonden succes in de weg. De wedstrijd was open en beide ploegen grossierden in verdedigingsfouten. De kansen waren dan ook aan beide kanten van het veld te noteren. Soest had het vizier niet op scherp. DEM had dat één keer wel. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door de vrijstaande spits binnengekopt.

SO Soest kreeg een aantal mogelijkheden. De spectaculaire scrimmage voor het DEM-doel werd niet verzilverd. Toch kwam de verdiende gelijkmaker. Vlak voor rust mocht Maarten Jan Belt aanleggen voor een vrije trap. Zijn poging werd voor het doel gebracht. Iedereen miste de bal en Robin Smeeing liep zo goed in de weg dat de keeper mistastte. Het spel bleef op en neer golven en Diango Alvarez moest nog een aantal keer redding brengen en had daarbij een keer assistentie van de paal. Met 1-1 werd de kleedkamer opgezocht.

De gelijkmaker van Maarten Jan bracht hoop in de Soester harten, maar die hoop werd binnen 20 tellen na rust al in de kiem gesmoord. Een snelle aanval van DEM en een slapende Soester verdediging zorgden voor de 2-1 op het scorebord. Na deze goal ging Soest fel op jacht naar de gelijkmaker. Met veel mensen voor de bal was dat een riskante spelwijze. Bij balverlies kwam DEM er telkens razendsnel uit en Soest had daar geen antwoord op. In de 59ste en 64ste minuut werden onze favorieten doeltreffend weggecounterd door een ontketend DEM. Een forse nederlaag dreigde want Soest bleef ruimte en kansen weggeven.

Het werd niet spannend meer, tot de slotfase aanbrak en invaller Marouane Ghaddari de 4-2 scoorde. Toen het in de blessuretijd door Gido de Hiep ook nog 4-3 werd gingen we er langs de lijn bijna in geloven. Helaas; de tijd was te kort om nog voor een stuntje te zorgen. Soest liep weer tegen een nederlaag aan en die nederlagenreeks wordt nu toch zorgwekkend.

Komende zondag wacht dan echt de laatste wedstrijd van 2016. In Velserbroek wordt tegen VSV de inhaalwedstrijd gespeeld. Hopelijk weet Soest deze te winnen, zo kan het jaar tenminste positief afgesloten worden.

Opstelling SO Soest: Diango Alvarez; Jorney Kappenberg (70. Niels van der Plaats), Gido de Hiep, Robin Smeeing, Thom Kok; Maarten Jan Belt, Hessel de Goeij, Rayendall Bitorina; Dylan Meijer, Florian Beltman (61. Bas Tullemans), Majid Ghaddari (78. Marouane Ghaddari

23. 1-0

38. 1-1 Maarten Jan Belt

46. 2-1

59. 3-1

64. 4-1

81. 4-2 Marouane Ghaddari

90. 4-3 Gido de Hiep